Heger nem hívja vissza Mikulecet. A holnapi szavazás az állam arculatáról szóló szavazás lesz

Heger nem hívja vissza Mikulecet. A holnapi szavazás az állam arculatáról szóló szavazás lesz

A kormánnyal szembeni bizalmatlansági indítványról szóló szavazás az állam arculatáról szóló szavazás lesz – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján.

Arra számít, hogy a demokraták a parlamentben megfelelően fognak viszonyulni a szavazáshoz. Egyúttal kijelentette, hogy nem meneszti Roman Mikulecet (OĽANO) a belügyminiszteri posztról.

A miniszterelnök kijelentette, nem hívja vissza Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminisztert sem. A belügyminiszter távozását Martin Borguľa (Sme rodina) képviselő kapcsán említette, aki a kormány bukására akar szavazni, ha Mikulec nem hagyja el pozícióját, vagy nem menesztik. Mikulec a mai nap úgy nyilatkozott, nem tervezi benyújtani a lemondását.

Mikulec cáfolja, hogy lemondásra készülne

Heger ugyanakkor arról is beszámolt, hogy tárgyalásokat folytat Martin Čepček (független) képviselővel, de Slavěna Vorobelovával nem. Egyelőre egyik képviselő sem jelentette be, hogyan fog szavazni.

„A holnapi szavazás nagyon fontos szavazás lesz. Ez a szavazás 11 év után ismét a bizalomról és az állam arculatáról szól. Fel kell ismernünk ennek a szavazásnak a komolyságát. Arra számítok, hogy a Nemzeti Tanács összes demokratája ennek megfelelően fog hozzáállni. Ez a szavazás nem Hegerről, Kollárról vagy Matovičról fog szólni”

Hírdetés

– jelentette ki a miniszterelnök.

Hozzátette, ez a szavazás arról fog szólni, hogy Szlovákiában továbbra is érvényesülni fog-e az igazságszolgáltatás vagy elhallgattatják, történnek-e majd reformok, illetve folytatódik-e a civil társadalom iránti tisztelet vagy megszűnik.

Šeliga: A helyzet úgy fest, hogy a parlamentben összegyűlik a 76 szavazat a Heger-kormány megbuktatására

Heger nem részletezte, hogy a kormány bukása esetén mi lenne a következő lépés.

„Nem én kezdeményeztem, holnap délután beszéljünk róla. Úgy érzi, hogy terv nélkül ébredek?“

– üzente az újságíróknak azzal, hogy a kormány a legnagyobb válságokkal is meg tudott birkózni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »