Felvidéki koncertturnét szervez a Petőfi Kulturális Ügynökség

Felvidéki koncertturnét szervez a Petőfi Kulturális Ügynökség

Felvidéki koncertturnét szervez a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 18. és 31. között, amelynek során Szlovákia három magyarlakta településén adnak ingyenes koncertet az alternatív popzene képviselői.

Földrajzi és nyelvi összetartozásunk jegyében tavasszal Szlovákia magyarlakta településeire viszi el a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a popkultúrát – olvasható a szervezők közleményében.

A háromrészes rendezvénysorozaton a magyar nyelvű alternatív popzene képviselői mutatkoznak be sportcsarnokok színpadjain a helyi közönségnek: május 18-án Királyhelmecen Szabó Balázs Bandája, május 19-én Nyárasdon a Bagossy Brothers Company, május 31-én Révkomáromban pedig a Margaret Island lép színpadra.

A koncertek előzenekara a 2007-ben a felvidéki Párkányban alakult Jóvilágvan együttes lesz.

Hírdetés

A Vasfüggönyön innen az átkosban a leosztott szerepeknek megfelelően Magyarország könnyűzenei, ezen belül is rockzenei nagyhatalom volt. Lengyelországtól a Baltikumon át a Balkánig mindenhol értik a zenénket. Vagyis a könnyűzene az a közös közép-európai nyelv, amelyen keresztül a következő generációk is megértik egymást. Ha kis odafigyeléssel és támogatással a nemzeti kultúra karakterjegyeit megtartva beszéljük ezt a zenei nyelvet, akkor a könnyűzene identitáserősítő erővel is bír

– idézi a közlemény Demeter Szilárdot, a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatóját.

A turné kiemelt célja a zeneipar szakmai elősegítése, a zenekarok anyaországi és külhoni érvényesülésének kölcsönös előmozdítása, valamint az egyes zeneipari szektorok szereplőinek kapcsolódása a régióban.

A nagyközönség mindhárom rendezvényen díjmentesen vehet részt – áll az összegzésben.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »