Egy volt rendőrt azonosítottak a párizsi „Ragyás” sorozatgyilkosként, aki egy 11 éves kislány haláláért is felelős

Egy volt rendőrt azonosítottak a párizsi „Ragyás” sorozatgyilkosként, aki egy 11 éves kislány haláláért is felelős

A párizsi rendőröknek sikerült azonosítaniuk a sorozatgyilkost, aki 1986 és 1994 között több nemi erőszakot és gyilkosságot is elkövetett. A tettes egy volt rendőr!

A „Ragyás” gyilkos ( Le Grêlé) 1986 és 1994 között több gyilkosságot és nemi erőszakot követett el a francia fővárosban, egy 11 éves kislány haláláért is felelős.

A párizsi nyomozók a napokban lezárták a hosszú évek óta tartó nyomozást, mivel sikerült azonosítaniuk a sorozatgyilkost, aki nem más, mint Francois Vérove, egy volt rendőr. A férfit DNS-vizsgálatokkal kötötték a „Ragyás” gyilkosnak tulajdonított bűntények helyszíneihez.

Hírdetés

Sosem fogjuk megismerni, hogy hány bűntettet követett el a Ragyás” – mondta Didier Saban ügyvéd, aki az áldozatok családjait képviseli.

Vérove-t a párizsi rendőrségnek hat nemi erőszakkal kapcsolatos és négy gyilkossági ügyben sikerült azonosítania, Saban szerint azonban ez a szám sokkal magasabb.

A tettest azonban a hatóságoknak már nem lesz alkalmuk felelősségre vonni, mivel Vérove öngyilkos lett, búcsúlevelében bűnösnek vallotta magát – írja a BBC.

(br, BBC)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »