Adventi püspöki látogatás a székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában

Adventi püspöki látogatás a székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában

A székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda sokéves hagyománya, hogy az intézményben Spányi Antal főpásztor gyújtja meg az utolsó előtti gyertyát, a diákok pedig szívet melengető, bensőséges, verses-énekes műsorral köszönik meg a püspök látogatását. Az adventi készület e kiemelkedő eseményére idén december 12-én került sor.

Adventi gondolataiban a püspök arról a szeretetről és jóságról beszélt, amely igazi örömöt ad életünkben. Amit úgy érhetünk el, hogy Máriát, Jézus Anyját követjük, és mi is igent mondunk Isten akaratára. „Nem mindig könnyű igent mondani, de ha Máriához hasonlóan mi is Istent akarjuk szolgálni, keressük a másikban és életünk minden történésében, a világ dolgaiban az Urat, akkor megtaláljuk azt az örömet, amely biztosan a miénk marad, s amely lelkünknek békét tud nyújtani. Advent hátralevő napjaiban azt kívánom, sikerüljön mindenkinek rátalálni Jézus örömére és békéjére!” – fogalmazott az ünnepi alkalmon Spányi Antal.

Az ünnepség végén Csák Lajos igazgató az iskolának nyújtott lelki és anyagi támogatásért a diákok és a tantestület nevében ajándékcsomagokat adott át Spányi Antal püspöknek és Ugrits Tamás pasztorális helynöknek.

Hírdetés

További szép hagyománya a szentimréseknek, hogy az iskola karácsonyfáját a tanulók színes papírdíszekre írt jócselekedetei borítják be, hogy az ünnepre lélekben jótettekkel is felkészüljenek, valódi örömet szerezve családjuk és társaik körében.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Nagy Anikó

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »