A Katolikus Karitász adományt gyűjt a Szentföldön szenvedők megsegítésére

A Katolikus Karitász adományt gyűjt a Szentföldön szenvedők megsegítésére

A Katolikus Karitász, csatlakozva Pierbattista Pizzaballa bíboros, jeruzsálemi latin pátriárka drámai felhívásához, melyet november 2-án csütörtökön, éppen halottak napján írt a Szentföldön – ahol most ezekben a hetekben családok ezrei siratják halottjaikat izraeli és palesztin oldalról egyaránt – hazánkban is adománygyűjtést hirdet a Szentföldön szenvedők megsegítésére.

A jeruzsálemi latin pátriárka felhívásában a Katolikus Egyház egészét arra kéri, hogy miként a kezdetben, az Egyház születésekor Isten népének helyi egyházai a szükség idején egy szívvel-lélekkel siettek a jeruzsálemi anyaegyház megsegítésére, úgy most is nyissák meg szívüket az együttérző és megosztó szeretet gesztusa kíséretében.

„A karitász, vagyis a tevékeny szeretet és az imádság élteti a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus egész családját, különösen is rendkívüli nehézségek idején. Így sok életet megmentettek és sok szenvedést enyhítettek a legutóbbi felhívásainkra adott támogatástoknak köszönhetően: Covid-19, Gáza 2021, robbanás a bejrúti kikötőben, földrengés Szíriában és Törökországban” – olvasható a jeruzsálemi latin pátriárka felhívásában.

„Minden ilyen helyzetben meghallottuk a szegények kiáltását és válaszoltunk is rá. Most ismét hallatszik kiáltásuk a Szentföldön az immár több mint három hete dúló háború következtében. A jelenlegi válság nemcsak halált, pusztítást és éhezést okozott Gázában, hanem magas munkanélküliséget is, különösen Betlehem térségében, és egyéb szociális problémákat szerte a Szentföldön. Olyan válsággal állunk szemben, amely különböző vallások számtalan családját és az összes intézményeinket érinti, beleértve az iskolákat, kórházakat és plébániákat is.

Gázában anyagi erőforrásainkat a falainkon túlra is kiterjesztettük, hogy bevonjuk abba szenvedő szomszédjainkat és azokat is, akik máshová menekültek.

Hírdetés

Mindebben megnyilvánult az összehangoltság lelkülete, hiszen helyi munkatársaink is besegítettek. Gyakorlatilag mindent megosztunk, az élelmiszertől a vízig, a gyógyszerektől az ellátásig. Ebben a nehéz időszakban megtanultuk, hogy a fizikai világ újjáépítéséhez ki kell építenünk és meg kell védenünk az emberek egymás közti bizalmát.

Emberek százai kerestek fel eddig is minket a világ minden tájáról, és már segítettek konkrét támogatások felajánlásával. Tudjuk, mit kell most tennünk. Teljes szívünkből megtettük ezt a korábbi válságok során, és kétségkívül megtesszük majd ezután is. Segítsetek nekünk, hogy újra megteremtsük a szükséges kereteket, hogy a gyűlölet megpecsételte mostani társadalomban még el tudjuk vetni a bizalom, a remény és a szeretet magvait” – fogalmazott Jeruzsálemben, november 2-án jegyzett írásában Pierbattista Pizzaballa bíboros imáimról és hálájáról biztosítva mindenkit.

(Az eredetileg a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus oldalán megjelent felhívás teljes szövege ITT olvasható.)

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »