Négy szavazat hiányzott, hat került elő Udvarhelyen

Négy szavazat hiányzott, hat került elő Udvarhelyen

Miután óvást nyújtott be a választási bizottsághoz Pui Nándor székelyudvarhelyi független tanácsosjelölt, kiderült, hogy több szavazatot kapott, mint amennyit korábban számoltak. Bejuthat a képviselő-testületbe, de úgy tűnik, bírósághoz kell fordulnia.

pui nandor tanacsosjelolt AB-8_bPui bírósághoz fordul

Pui Nándor az Udvarhelyi Híradónak elmondta, azért nyújtott be óvást a választási bizottsághoz a helyhatósági választások után, mert csupán négy szavazaton múlott, hogy bejut vagy sem az alakuló udvarhelyi tanácsba. „Hiányzott négy szavazatom: 624 volt, és 628 kellett. Ha tíz, húsz vagy még több szavazat hiányzik, akkor biztosan nem élek az óvás lehetőségével” – fogalmazott. Az óvás után a bizottság tagjai újraszámolták a voksokat és kiderült, hogy hattal több érvényes szavazatot kapott, tehát a bejutáshoz szükséges 628-nál kettővel többet.

Molnár Zsigmond, az udvarhelyi választási bizottság alelnöke rámutatott, az óvás benyújtása után valóban találtak még hat, Pui Nándorra leadott érvényes voksot. Az ezzel kapcsolatos dokumentumokat a csíkszeredai választási bizottságnak továbbították kedden, ugyanis ők hivatottak dönteni, ez elegendő-e ahhoz, hogy a jelölt bekerüljön a tanácsosok közé. Azt sem ő, sem a képviselőjelölt nem tudta megmondani, hogy Pui bejutása esetén melyik pártból fog lekerülni valaki a korábbi eredmények alapján összeállított képviselői listáról.

Lőrincz Rómeó, a volt Hargita megyei választási bizottság elnöke az Udvarhelyi Híradót arról tájékoztatta, hogy nem kapták meg Pui óvását, és mivel szerdán délután feloszlott a bizottság, így nem tehetnek semmit az ügyben. Noha az udvarhelyi bizottság újraszámolta a szavazatokat, és az óvásról is készített jegyzőkönyvet, amelyeket továbbított Csíkszeredába, az érintett személyesen kellett volna fellebbezzen – közölték a megyeközpontban.

A tanácsosjelölt azt állítja, hogy utóbbiról nem tájékoztatta őt senki. Amennyiben Pui ezek után is ragaszkodik az újraszámlálás eredményéhez, akkor bírósághoz kell fordulnia igazságtételért. Pui Nándor kijelentette, mindenképp a bírósághoz fordul, és küzdeni fog azért, hogy bejusson a képviselő-testületbe. Azt is hangsúlyozta, hogy ő valóban tenni szeretne a városért, taníttatná a romákat, nem a „címért vagy a rangért” jelentkezett tanácsosnak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »