Zárt ajtók mögött tárgyalnak a demokraták Biden elnökjelöltségének további sorsáról

Az amerikai képviselőházi demokraták zárt ajtók mögött tanácskoznak Joe Biden elnökjelöltségének „életképességéről” – értesült kedden az ABC News. Donald Trump korábban arról beszélt, hogy az amerikai elnököt szinte lehetetlen kiszállítani a versenyből, ha nem akarja ezt megtenni, ha csak nem alkalmazzák az alkotmány 25. kiegészítését.

A kongresszusi demokraták kedden zárt ajtók mögött zajló, következetes tárgyalásra gyűlnek össze, ahol várhatóan nagyrészt Joe Biden elnökjelöltségéről és a párt további útjáról lesz szó. A kiszivárgások megelőzése érdekében kedden a tanácskozás helyszínén az ajtóban leadják mobiltelefonjaikat – értesült több amerikai hírcsatorna, köztük a Fox News televíziós adása és az ABC News.

A képviselőházi demokraták amerikai idő szerint reggel 9 órakor a Demokrata Nemzeti Bizottság székhelyén, az amerikai Capitoliumtól pár lépésre lévő épületben gyűlnek össze – közölte az ABC News. A szenátusi demokraták első alkalommal találkoznak Biden június végi, Donald Trumppal folytatott televíziós vitája óta.

Hírdetés

A gyengének ítélt vitateljesítmény pánikot váltott ki a párt egyes tagjai körében azzal kapcsolatban, hogy a hivatalban levő elnök alkalmas-e a 2024-es kampány lebonyolítására és további négy év szolgálatára.

A találkozó sorsdöntő pillanatban következik be Biden számára, akit a múlt hét folyamán a demokrata táborból is egyre többen szólítottak fel arra, hogy lépjen vissza a megmérettetéstől.

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »