A modern építészet egyik alapvető eleme, a PVC szendvicslemez (X)

A modern építészet egyik alapvető eleme, a PVC szendvicslemez (X)

Ezt a terméket több réteg kombinálásával hozzák létre. Jellemzően habosított PVC anyagból áll, amit mindkét oldalon kemény, szilárd lemezek borítanak. Ez a kialakítás kifejezetten könnyű, ugyanakkor merev, tartós anyagot eredményez, amit széles körben tudnak hasznosítani.

A Vink Plast Kft. minőségi szendvicslemezt, illetve plexit, kiegészítőket és profilokat is forgalmaz a polikarbonát lemezek mellett. Ez strapabíró, hosszú távon megbízható alternatívát jelent az építkezések során.

A PVC szendvicslemezek legfőbb jellemzői

Ezeknek a termékeknek számos olyan tulajdonságuk van, amelyeknek köszönhetően remekül alkalmazhatóak különböző területeken. Vegyük most sorra, mi minden jellemző rájuk!

🔴 A PVC lemezek kifejezetten könnyűek, ami nagy segítség a velük való munkavégzésben. Leegyszerűsíti a szállítást és a telepítést egyaránt, aminek nagyobb mennyiség és méret esetén van kiemelt jelentősége.

🔴 Merevek, strapabírók és tartósak az egyedi szendvicsszerű kialakításnak köszönhetően. Ritkán szorulnak cserére ezek az elemek, nem deformálódnak, és jól ellenállnak a mechanikai hatásoknak.

🔴 A habosított középrétegük nagyon jó hőszigetelést biztosít. Ezáltal az épületek energiahatékonyságában is fontos szerepet játszanak a PVC szendvicslemezek.

🔴 A PVC ellenáll a nedvességnek, víznek, így a rozsdásodástól, korróziótól sem kell tartani.

Hírdetés

🔴 Ez az anyag a könnyű megmunkálhatósága miatt is nagyon népszerű. Egyszerűen vágható, ragasztható, fúrható és festhető is, ami nagy rugalmasságot biztosít különféle projektekben.

Felhasználási területek

Az eddig említett pozitív tulajdonságainak köszönhetően a PVC szendvicslemezeket számos területen használják.

🔴 Az építőiparban például előszeretettel alkalmazzák álmennyezetek építéséhez, illetve kültéri és beltéri burkolatok előállításához. Egyszerűen szerelhető, tartós és remek hőszigetelő képességgel rendelkezik, ami ezeken a területeken kiemelkedően fontos.

🔴 Plakátok, reklámtáblák és kiállítási állványok készítéséhez is remekül használható, könnyű súlyának és sokféle megmunkálhatóságának köszönhetően.

🔴 Nemcsak épületek, de járművek esetében is gyakran alkalmaznak PVC lemezeket. Buszok, vonatok vagy repülők belső terének burkolására és dekorációjára is kiváló.

Tartósság és időtállóság

A PVC alapanyag eredményeként ezek a szendvicslemezek rendkívül tartósak és ellenállnak az idő viszontagságainak. Ennek köszönhetően hosszú élettartamúak, ritkán szorulnak cserére a belőle készült termékek, ezáltal kevesebb hulladék keletkezik. A remek hőszigetelő képességük javítja az épületek energiahatékonyságát, ezért pénztárcabarát megoldásnak tekinthetők.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »