A java még hátra van – szombaton 120 milliméternél is több eső eshet

A java még hátra van – szombaton 120 milliméternél is több eső eshet

A java még hátra van – szombaton 120 milliméternél is több eső eshet Mészáros Richárd2024. 09. 13., p – 19:59

Még több csapadék érkezik.

Hírdetés

Szombaton jelentősebb esőzések várhatók Nyugat- és Közép-Szlovákiában. Erről a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tájékoztatott a közösségi oldalán. Az ország északkeleti szélére pénteken, a következő órákban érkezik meg a csapadék.

„A csapadék fokozatosan halad át az ország egész területén, és helyenként heves esőzéseket hoz magával – a Kis-Kárpátok térségében az intenzitásuk óránként akár a több mint tíz milliméteres mennyiséget is elérheti. Az összmennyiség ezen a területen szórványosan meghaladja a 120 millimétert. Zivatarok is előfordulnak” – közölte az intézet.

Hozzátette: a csapadékzóna Nyugat-Szlovákiából egyre északnyugatabbra vonul, és a Duna menti alföld déli részén már lassan eláll az eső. „A következő néhány órában a tartós és heves esőzések tovább haladnak északnyugat felé, és helyenként teljesen eláll az eső. Nem mindenhol, mivel egy hidegfront is átvonul térségünkön, így helyenként továbbra is számítani kell esőre és záporokra, helyenként zivatarokra” – tették hozzá a meteorológusok.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »