Ferenc pápa hazatért Rómába és hálát adott ázsiai és óceániai apostoli útjáért

Ferenc pápa hazatért Rómába és hálát adott ázsiai és óceániai apostoli útjáért

A Ferenc pápát szállító Singapore Airlines gépe szeptember 13-án, 18:45-kor szállt le a római Leonardo Da Vinci nemzetközi repülőtéren, mellyel véget ért a Szentatya pontfikátusának leghosszabb, tizenkét napos apostoli útja, mely Ázsiába és Óceániába vezetett.

Ferenc pápa 45. külföldi apostoli útja során Indonéziába, Pápua Új-Guineába, Kelet-Timorba és Szingapúrba látogatott el.

A Szentatya ma este, az apostoli útjáról visszatérve szokásának megfelelően a Santa Maria Maggiore-bazilikába ment, ahol a Szent Szűz Salus Populi Romani ikonja előtt imádkozott és hálát adott. Ezt követően visszatért a Vatikánba.

Hírdetés

Ferenc pápa szeptember 2. és 13. között zajló ambiciózus, négy országra kiterjedő zarándokútja számtalan találkozást tartogatott. Fiatal országok fogadták a pápát, ő pedig Indonéziában, Pápua Új-Guineában, Kelet-Timorban és Szingapúrban igyekezett inspirálni az embereket és a vezetőket. A Szentatya mindegyik országban emberek sokaságát ölelte magához, és a remény és a hit üzenetét a társadalom különböző területeinek megfelelően interpretálta.

A Szentatya diplomáciai prioritásai az út során végig láthatóak voltak, különösen a vallásközi párbeszéd iránti elkötelezettsége és a teremtett világ védelme, amely pápasága vezérmotívumai.

Forrás és fotó: Vatikáni Sajtószolgálat

Kuzmányi István/Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »