Ukrajna kivételével visszaáll a rend a magyarországi határátkelőhelyeken és nem tetszik Kulebának az EU-Oroszország csúcstalálkozó ötlete: június 24-i hírösszefoglaló

Ukrajna kivételével visszaáll a rend a magyarországi határátkelőhelyeken és nem tetszik Kulebának az EU-Oroszország csúcstalálkozó ötlete: június 24-i hírösszefoglaló

Gulyás: Ukrajna kivételével visszaáll a rend a határátkelőhelyeken; Nem tetszik Kulebának az EU-Oroszország csúcstalálkozó ötlete; Ukrajnában is megjelent a delta törzs: Újabb korlátozások lehetnek; Mintha a pokol bejárata lenne – furcsa lyukat találtak a sivatagban; Az Eb-közvetítést is félbe szakították a gyilkos miatt. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 24-én.

Július 1-jétől az európai uniós zöld útlevél Magyarországon is hatályba lép – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A tárcavezető elmondta: a közúti határátkelőhelyeken a normális rend a legtöbb helyen visszaállt, a belső schengeni határokon Szlovéniába, Szlovákiába, Ausztriába megszűnik a határellenőrzés. Románia, Horvátország és Szerbia esetében a korábbi szabályok szerint áll helyre a határellenőrzés, egészségügyi ellenőrzés már nem lesz, Ukrajna esetében pedig maradnak az eddigi szabályok – ismertette.

Dmitro Kuleba Josep Borrellel való találkozásakor aggodalmát fejezte ki Oroszország és az EU közötti csúcstalálkozó tervével kapcsolatban. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a brüsszeli tájékoztatón arról nyilatkozott, hogy veszélyes lehet az EU és Oroszország közötti csúcstalálkozó, mivel Oroszország nem változtatott külpolitikáján. Kijev bízik abban, hogy nincs ok az ilyen szintű párbeszéd folytatására.

Hírdetés

Az Egészségügyi Minisztérium javaslatokat készít az új korlátozásokról a koronavírus delta törzsének Ukrajnában történő terjedésének megakadályozása érdekében. Az Egészségügyi Minisztériumnak a javaslatokat június 25-ig, péntekig kell elkészíteni. Ukrajnában ketten már megbetegedtek a koronavírus egyik legveszélyesebb, először Indiában megjelent delta variánsától.

Démonokról szóló legendák és babonák lengik körbe azt a titokzatos lyukat, amit korábban Jemen keleti részén azonosítottak. Egyelőre a szakértők sem tudják, miként keletkezett e természeti csoda, aminek még a mélységét sem tudják pontosan meghatározni. A képződményt hivatalosan Barhout Kútjának hívják, de a helyi lakosok csak a Pokol Kútjaként emlegetik, nem véletlenül: a legenda szerint a lyuk mélyén démonok vannak. Ezt a hiedelmet erősítik azok a borzalmas szagok, amiket az üreg környékén lehet érezni.

Még az Európa-bajnokság közvetítését is megszakították Görögországban, amikor fény derült arra, hogy a férje gyilkolta meg a húszéves Caroline Crouchot. A rendőröknek gyanús lett, hogy a férfi sztorija más volt, mint amit a család okos eszközei tároltak.  A rendőrség háromszázezer eurós nyomravezetői díjat ajánlott fel a gyilkosság kegyetlensége miatt. A valódi elkövetőt, az áldozat férjét, Babis Anagnostopoulost a felesége temetése után a rendőrök arra kérték, hogy tartson velük Athénba, mert áttörést értek el a nyomozásban. A férfi számára csak a fővárosban derült ki, hogy ő maga a gyanúsított.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »