Újraszámlálás

Újraszámlálás

Páratlan indulatkeltéssel – súlyos fenyegetéssel – indult az idei főpolgármester-választás, majd az utolsó pillanatban való visszalépés bonyodalmakat okozott. Most újraszámlálással akarják lezárni a folyamatot, kérdés: sikerül-e.

Újraszámolják a főpolgármester-választás érvényes szavazatait az V. kerületi Erzsébet téri helyi választási irodában 2024. július 9-én. A Kúria honlapján július 7-én közzétett végzés szerint a testület a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi határozatát részben megváltoztatva elrendelte a főpolgármester-választáson leadott összes érvényesnek nyilvánított szavazat átvizsgálását, újraszámlálását és a főpolgármester-választás eredményének az érvényes szavazatok újraszámlálása alapján meghatározott megállapítását. Az újraszámlálás a tervek szerint július 11-ig tart, az NVB várhatóan 12-én dönt az eredményről. MTI/Kovács Attila

 

A demokrácia egyik alapja, hogy vitathatatlan legyen a választási eredmény. Mint tudjuk, ez még az önmagát a demokrácia mintaállamának hirdető USÁ-ban sem sikerült a legutóbbi elnökválasztáson. Magyarország igazi demokrácia, mély demokratikus hagyománnyal – már harmadik királyunkat, Aba Sámuelt, de Szent Lászlót, Hunyadi Mátyást is választással emeltük trónra –, így a mai állami jogászok, államigazgatási szakemberek mindent megtesznek a választás tisztaságáért.    

Hírdetés

Újraszámolják a főpolgármester-választás érvényes szavazatait az V. kerületi Erzsébet téri helyi választási irodában 2024. július 9-én. 

MTI

Karácsony Gergely azzal fenyegette meg az ellene választáson induló várospolitikust, hogy lapáttal fogják agyonverni.

Gondola


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »