Trump: Biden egója miatt nem lép vissza az elnökválasztástól

Trump: Biden egója miatt nem lép vissza az elnökválasztástól

Nyitókép: SITA

Donald Trump republikánus elnökjelölt hétfőn kijelentette, hogy Joe Biden hivatalban lévő amerikai elnök továbbra is versenyben marad a Fehér Házért. Annak ellenére, hogy egyre többen szólítják fel, hogy mondjon le egy fiatalabb jelölt javára.

Trump (78) a Fox Newsnak adott telefonos interjújában azt mondta, hogy a 81 éves demokrata Biden egója miatt nem hajlandó kiszállni a kampányból.

Hírdetés

„Van egy egója, és nem akar visszalépni. Nem akarja megtenni” – mondta Trump riválisáról, aki legutóbb legyőzte őt a 2020-as vásztáson.

„Érdekes, de nagy hatalmat kapott, mert (a demokrata előválasztáson) küldötteket szerzett. Ha már küldöttei vannak, ha csak nem mondja, hogy visszalépek (a kampánytól), semmi sem tehető, hogy ezt elérjék. Már csak az alkotmány 25. kiegészítése maradt hátra” – jegyezte meg Trump.

Ezzel utalt az Egyesült Államok alkotmányának 25. kiegészítésére, amely lehetővé teszi az alelnöknek és a kabinet tagjainak, hogy kinyilvánítsák, hogy az elnök nem képes ellátni a hivatal hatásköreit és feladatait. Ezt követően az alelnök veszi át a pozíciót. Egyelőre azonban semmi jel nem utal arra, hogy Kamala Harris ügyvezető amerikai alelnök vagy magas rangú demokraták fontolgatnák ezt a lehetőséget.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »