Torockón a legnagyobb a fertõzöttségi arány az országban: 21

Torockón a legnagyobb a fertõzöttségi arány az országban: 21

A turisták körében rendkívül népszerű Fehér megyei településen, ahol több tucat panzió működik, 21 új fertőzést jegyeztek az elmúlt 14 napban, ezer lakosra vetítve – írja az Agerpres.

A hatóságok szerint egyetlen gócpont kivételével, ahol hét helyi lakosnál mutatták ki a vírust, a helyieket az ide látogatók fertőzték meg.

Hírdetés

Bár a fertőzöttek száma nem túl magas, összesen 21, a mintegy ezer lakosú település arányaiban a legfertőzöttebbnek számít az országban. A fertőzöttek közül kilencen a községhez tartozó Torockószentgyörgy lakói.

A túlnyomórészt magyarok lakta Torockón mintegy negyven panzió működik, és több tízezer turista ékezik a településre évente. Csak a hétvégén több mint 1500 személygépkocsit fordított meg a rendőrség, akik a virágvasárnap alkalmából látogattak volna a faluba.

Deák-Székely Szilárd Levente polgármester azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy ‘nagy szeretettel várják a turistákat’, de a járvány visszaszorítása érdekében arra kéri őket, hogy tartsák tiszteletben az elrendelt vesztegzárat, és április 9-éig ne látogassanak a Székelykő tövébe. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »