A Kabóca májusi száma

A Kabóca májusi száma

Május talán a legszebb hónap, ilyenkor nyílik a legtöbb virág. S az sem lehet véletlen, hogy éppen májusban van anyák napja, a legszebb nap a legszebb hónapban. A Kabóca májusi száma is tele van virággal és az anyák napjával.

Az anyákat köszöntők apró ajándéka kerülhet a kis dobozkákba, amiket a kabócások saját kezűleg készíthetnek el a lap papírjáték oldaláról. Az Angol Iskolában egy meglepi anyák napi vacsora készül, aminek a menüjét a nyelvet tanulók maguk állíthatják össze természetesen angolul.

A két nyelven, a magyar mellett szlovákul is közölt kis mesében egy, a huncut kölykei körül naphosszat fáradozó kutyamamával és kilenc kiskutyájával találkozhatnak, Fellinger Károly újramesélt cigány meséjében a fiacskáját az erdőben hagyó anya és az anyját azóta is kereső fiú szomorú történetéről olvashatnak a legkisebbek.

Hírdetés

Németh Zoltán szellemes, a szavakkal játszó versei talán még ötletet is kínálnak néhányuknak hasonló szócsavarások, nyelvi játékok alkotásához.

A technikai dolgok iránt érdeklődők a grillezéshez valók, köztük a faszén készülésének folyamatával ismerkedhetnek, a testünk titkaira kíváncsiak megtudhatják, miért fájhat a fejünk, az időben barangolók a kínai császárok egykori birodalmában nézhetnek körül, a kis tyúk folytatásos meséjének olvasói pedig a tyúkocska nagy kalandjának legizgalmasabb fejezetében merülhetnek el májusban a Kabócával.

(LZ/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »