Egymillió dollárt ért ez a szalvéta – fotó

Egymillió dollárt ért ez a szalvéta – fotó

Közel egymillió dollárért kelt el egy pénteki aukción az a szalvéta, amelyen a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi 2000-ben elkötelezte magát az FC Barcelona labdarúgócsapatához.

Az akkor 13 éves, azóta világbajnok támadó a 2000. december 14-én írt „előszerződés” után került a katalán sztárcsapathoz. A szalvéta Messié mellett két játékosügynök, Horacio Gaggioli és Josep Maria Minguella, valamint a Barcelona akkori sportigazgatója, Carles Rexach aláírásával van ellátva.

Az előzetes megállapodás – melyet nem sokkal később a hivatalos szerződésírás követett – egy barcelonai teniszklubban született, s egészen pontosan 965 ezer dollárért (344 millió forintért) került új gazdájához.

A tárgy kikiáltási ára 300 ezer dollár volt.

A szalvétára írt „megállapodás” Messi apjának, Jorgénak szolgált biztosítékul arra, hogy a Barcelona valóban szerződtetni kívánja fiát, ugyanis ezt megelőzően a tárgyalások egy ideje már elakadtak.

Hírdetés

Messi ezt követően 2021 nyaráig erősítette a gránátvörös-kékeket, akiknek felnőttcsapatában 2004-ben mutatkozott be, s ahol a többi között négyszer Bajnokok Ligáját, tízszer pedig spanyol bajnokságot nyert, 778 mérkőzésen 672 gólt szerezve.

Le premier contrat de Lionel Messi avec Barcelone a été rédigé et signé sur une serviette en papier à la hâte dans un restaurant par Charly Rexach de peur que le joueur lui échappe. pic.twitter.com/yqoRtCt4B3

— Vibrons Foot (@VibronsFoot) March 22, 2019

A 2022-ben vb-aranyérmes támadó a barcelonai évek után két idényt a Paris Saint-Germainben játszott, tavaly nyár óta pedig az Inter Miami labdarúgója.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »