Magyar zarándokvonat Sepsiszentgyörgyön

Magyar zarándokvonat Sepsiszentgyörgyön

Székjelyföldi magyarjaink fogadták a Belső-Magyarországról érkezett zarándokvonatot Sepszszentgyörgyön. A nemzet egységét fejezi ki a pünkösdi együtt ünneplés.

A csíksomlyói búcsúba tartó Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors Össznemzeti Zarándokvonat utasait köszöntik a sepsiszentgyörgyi vasútállomáson 2024. május 17-én. MTI/Kátai Edit

A tizenötmillió magyarból mintegy félmillió van jelen hagyományosan a csíksomlyói búcsún, ez a legnépesebb magyar ünneplés. 

Zarándokok székely és magyar zászlót lengetnek a csíksomlyói búcsúba tartó Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors Össznemzeti Zarándokvonaton a sepsiszentgyörgyi vasútállomáson 2024. május 17-én. MTI/Kátai Edit

Hírdetés

 

A csíksomlyói búcsúba tartó Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors Össznemzeti Zarándokvonat utasait köszöntik a sepsiszentgyörgyi vasútállomáson 2024. május 17-én. 

 

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédet mond a VII. Márton Áron Pünkösdi Lovas Zarándoklat résztvevőinek fogadásán Csíksomlyón, a hármashalom oltár előtt a pünkösdi búcsút megelőző napon, 2024. május 17-én. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »