Bilincsbe verve vitték el a sztársportolót

Bilincsbe verve vitték el a sztársportolót

Hatóság elleni erőszak miatt letartóztatták a golfozók PGA világranglistáját vezető Scottie Schefflert, nem sokkal a Kentucky államban tartott PGA Championships forduló pénteki, második versenynapjának kezdete előtt a pálya közelében.

A verseny helyszínére tartó amerikai sportolót halálos közlekedési baleset miatt intézkedő rendőrök állították meg, akik szerint Scheffler figyelmen kívül hagyta a hatósági utasítást, és erőszakosan viselkedett az egyenruhásokkal szemben.

Scottie Schefflert az incidens nyomán bilincsben vitték Louisville város börtönébe, ahol nyilvántartásba vették, és négy rendbeli bűncselekménnyel vádolták meg. A rendőrségi irat szerint

Hírdetés

a golfbajnok autójával elsodorta az egyik intézkedő rendőrt.

Scheffler közleményt adott ki az esetről, amelyben „óriási félreértésként” értékelte a történteket. Azt írta, hogy a rendőri intézkedést kiváltó tragikus baleset miatt kaotikus helyzet volt, és hozzátette: félreértelmezte a rendőrök utasítását.

Az esetről később Andy Beshear, Kinetucky állam kormányzója is közelményt adott ki, aki hangsúlyozta, hogy a golfozóval történt sajnálatos eset egy tragikus baleset következménye volt, és reményét fejezte ki, hogy az érintettek – azaz a sportoló és a hatóság – megoldást találnak.

Scottie Scheffler néhány órás fogvatartás, a hivatalos eljárás lefolytatása és azonosítása után szabad lábon távozhatott, és odaért a PGA Tour kezdetére, ahol néhány rajongó már „Free Scottie” pólóban jelent meg, utalva a sportoló kiszabadulására.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »