Tízgólos győzelem Szlovéniában: jól teljesített a reggeli erőpróbán a női kéziválogatott

Tízgólos győzelem Szlovéniában: jól teljesített a reggeli erőpróbán a női kéziválogatott

A magyar női kézilabda-válogatott lejátszotta első felkészülési mérkőzését a párizsi olimpia előtt, Golovin Vlagyimir csapata 31–21-re nyert Szlovéniában a reggel 9-kor kezdődő összecsapáson.

A Magyar Kézilabda-szövetség beszámolója szerint Szöllősi-Schatzl Nadine, Kuczora Csenge, Vámos Petra, Füzi-Tóvizi Petra, Klujber Katrin, Győri-Lukács Viktória szerepelt a kezdőcsapatban, a kapuban Böde-Bíró Blankával kiegészülve. A magyar csapat stabilan, jól és gyors játékkal kezdett, az első szlovén gólra az 5. perc elejéig kellett várni.

A szövetségi kapitány a 19. percben, 12-7-es magyar vezetésnél kért időt, majd sorcserét hajtott végre, a félidőre azonban hétgólosra nőtt a különbség (19-12).

A második félidő elején kicsit beragadtak a csapatok, a 40. percre viszont kilencgólosra nőtt a magyar előny. A mérkőzésen mindhárom magyar kapus 20 percnyi bizonyítási lehetőséget kapott a stábról.

A hajrára már tízre nőtt (18-28) a csapatok közti különbség, a maradék időben kevés gól esett. A kapusok több lövést is hatástalanítani tudtak, de volt olyan kísérlet is amely a kapufán csattant, vagy a kaput sem talált. Márton Gréta és Kácsor Gréta találatai fenntartották a különbséget, végül 21–31-re győzött a magyar válogatott.

Hírdetés

„Elsősorban örülünk a győzelemnek. Másodsorban pedig annak, hogy annak a munkának, amit az elmúlt két hétben elvégeztünk, láttuk az eredményét, visszajelzést kaptunk róla, hogy jó úton haladunk. Természetesen nem vagyunk csúcsformában, de nem is most kell abban lennünk. Minden játékosban van még plusz, ahogy a játékainkat is tudjuk még precízebben végrehajtani, de van még két hetünk erre, az a célunk, hogy az első olimpiai csoportmeccsre legyünk jó formában”

vélekedett a mérkőzés után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Felkészülési mérkőzés:

SZLOVÉNIA-MAGYARORSZÁG 21-31 (12-19)

Rogla, játékvezetők: Cretnik, Kavalar (szlovénok). SZLOVÉNIA: A. Abina, E. Abina, Gros 6, Cernigoj, Dajic, Klemencic, Lazovic 2, Ljepoja 3, Mavsar 2, Omoregie 4, Spreitzer, Stanko 1, Svetik, Varagic 3, Vojnovic. Szövetségi kapitány: Dragan Adzsics. MAGYARORSZÁG: Böde-Bíró, Janurik, Szemrey (kapusok), Albek 3, Bordás 2, Debreczeni-Klivinyi, Füzi-Tóvizi, Győri-Lukács 6, Kácsor 1, Klujber 5, Kuczora 4, Márton 2, Papp 4, Pásztor, Simon 1, Szöllősi-Schatzl 1, Vámos 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »