Templomok védőszentjei témában hirdettek gyermekrajzpályázatot a Nagybecskereki Egyházmegyében

Templomok védőszentjei témában hirdettek gyermekrajzpályázatot a Nagybecskereki Egyházmegyében

Június 15-én a nagybecskereki székesegyház plébániaudvarán gyűltek össze az „Egy történet templomunk védőszentjének életéből” című egyházmegyei rajzpályázat díjazottjai. A rendezvényen 22 gyermek vett részt, akiket szüleik, hitoktatóik kísértek el a találkozóra. Az okleveleket Mirko Štefković megyéspüspök adta át a díjazottaknak a székesegyházban.

A vidám ismerkedés után a gyerekek átvonultak a székesegyházba, ahol megtekintették a díjazott rajzokat.

A székesegyházban Emánuel atya Szent Gellért – a Nagybecskereki Egyházmegye védőszentje – életéről mesélt a gyerekeknek. Szent Gellért inspiráló történetei és élete a hit és az áldozatvállalás példáját állították a jelenlévők elé.

Ezt követően Mirko Štefković megyéspüspök köszöntötte a gyerekeket.

Közös ima után következett a várva várt pillanat, amikor a főpásztor átadta az okleveleket és a díjakat – a Szent István Társulat nagylelkű támogatásának köszönhető ajándékokat.

Hírdetés

A díjkiosztó ünnepség végén a gyerekek boldogan vették át megérdemelt jutalmaikat. Közös fénykép is készült a győztesekről.

„A rendezvény nemcsak a művészi tehetséget és a kreativitást ünnepelte, hanem a közösség összetartását és a vallásos elkötelezettséget is erősítette – olvasható az egyházmegyei pasztorális iroda híradásában. – Reméljük, hogy jövőre is hasonló lelkesedéssel és részvétellel tudjuk megszervezni a rajzpályázatot, hogy továbbra is erősítsük gyermekeink hitbéli és közösségi életét.”

A díjazott rajzok az egyházmegye honlapján megtekinthetők.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »