Te is Németországban fogsz szurkolni a magyar válogatottnak? Íme néhány hasznos információ a kiutazó drukkereknek

Te is Németországban fogsz szurkolni a magyar válogatottnak? Íme néhány hasznos információ a kiutazó drukkereknek

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) minden támogatást és segítséget megad a helyszínen azoknak a magyar szurkolóknak, akik jelen lesznek Németországban a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésein – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy minden határátkelőhelyen – repülőtereken, közúton és a vasútvonalakon is – visszaállították az ellenőrzést a németországi kontinenstorna idejére, így az Eb-re érkezőknek számítaniuk kell arra, hogy a hatóságok félreállíthatják őket, átvizsgálhatják a gépjárművet, az pedig nagyon fontos, hogy személyazonosító okmányát senki ne felejtse otthon, mert ezt is ellenőrizhetik.

A válogatott szombaton 15 órától Kölnben játssza az első Eb-meccsét Svájc ellen, az előzetes számítások szerint a nemzeti együttes három Eb-meccsére összesen 40 ezer drukker érkezik Magyarországról.

nyilatkozott Sipos Jenő.

A szóvivő emlékeztetett, mindenki a saját felelősségére vesz részt a szurkolói vonuláson, és természetesen mindenkire a német szabályok érvényesek. Hozzátette, ha bárkinek bármilyen problémája adódik, akkor a konzuli szolgálatot tudja keresni, ezért az MLSZ azt javasolja a drukkereknek, hogy regisztráljanak és kérjenek konzuli védelmet.

„Fontos információ, hogy aki érvényes belépőjeggyel rendelkezik, az a mérkőzés napjától egészen másnap 18 óráig ingyenesen és szabadon utazhat a kölni tömegközlekedési eszközökön. Személygépjárművel nem érdemes érkezni, mert a stadion körül nem lesz parkolási lehetőség, ezért javasoljuk a tömegközlekedés igénybe vételét”

mondta Sipos Jenő.

Az MLSZ szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a stadion kapuit 12 órakor nyitják, a szurkolóknak pedig érdemes időben érkezniük a zökkenőmentes bejutás érdekében. A stadionban és környékén leginkább bankkártyás fizetésre van lehetőség, az arénába pedig természetesen nem lehet bevinni sem szúró- és vágófegyvert, sem pedig más, a testi épséget veszélyeztető eszközt. Az MLSZ azt javasolja, hogy A4-es méretnek megfelelő táskánál nagyobbat, illetve ételt és italt senki ne vigyen magával a stadionba.

Sipos Jenő jelezte, hogy a legfrissebb információkat az UEFA EURO 2024 applikációban, valamint az MLSZ honlapján és közösségi oldalain is folyamatosan közzé teszik, ezért javasolják a szurkolóknak, hogy töltsék le az applikációt és kövessék a szövetség kommunikációs felületeit.

Szijjártó Péter: tizenegy konzul segíti a magyar szurkolókat az Európa-bajnokság meccsein Kölnben és Stuttgartban

Szurkolói információk

A magyar szurkolótábor a mérkőzések előtt az alábbi helyszíneken és időpontokban találkozik, s innen közösen vonul majd a stadionokhoz.

Helyszín: Köln – Gerlitzweg 30, 50829

Gyülekező: szombaton, 10 órától

Helyszín: Stuttgart –  Mittlerer Schlossgarten, Cannstatter Str. 18, 70173

Gyülekező: 06.19-én 12 órától, 06.23-án 15 órától

(A vonulásokon mindenki saját felelősségre, saját belátása szerint vehet részt!)

Hírdetés

A magyarok számára kialakított találkozóhelyeken (Fan Meeting Point) kiszolgáló egységek, büfék és óriáskivetítők várják majd a szurkolókat.

A rendező városokban mérkőzésnapokon a tömegközlekedés ingyenes a belépőjeggyel rendelkezők számára reggel 6 órától másnap 18 óráig. Gépkocsival nem ajánlott megközelíteni a stadionokat. A nagyobb befogadóképességű parkolókat az UEFA az alkalmazásában is feltünteti.

A szurkolók legfontosabb kalauza az említett angol nyelvű UEFA mobilalkalmazás lesz (https://www.uefa.com/euro2024/app/), elsősorban ezen keresztül érdemes tájékozódni a mérkőzésekkel, helyszínekkel kapcsolatban, hiszen az itt található, személyre szabható információkat folyamatosan frissíti az UEFA. Nemcsak a csapatok, a játékosok és a mérkőzések adatai, hanem a rendező városok és stadionok információi is rendszeresen frissülnek.

Mi van a skótok szoknyája alatt? Avagy megérkeztünk az Eb-re. Kölni hangulatjelentés – Körkép.sk beszámoló videóval, képekkel

A jegytulajdonosok az alkalmazás használatával vehetik igénybe ingyen 36 órán keresztül az adott város közösségi közlekedését, valamint egyéb utazási kedvezményekkel is élhetnek. A legfontosabb információkat egy angol nyelvű dokumentumban is összegyűjtötte az UEFA.

A szurkolóknak szóló információk nagy része az UEFA oldalán is elérhető: https://www.uefa.com/euro2024/event-guide/

Az itt megjelenő információk szintén folyamatosan frissülnek, például a forgalomirányítás, időjárás kérdésében, ezért érdemes gyakran olvasni az itteni tartalmakat is.

Ugyancsak fontos az UEFA Mobile Tickets alkalmazás, amellyel a szurkolók bármikor biztonságosan letölthetik vagy átadhatják a megvásárolt jegyeiket.

Konzuli segítség a kiutazó szurkolóknak

A magyar külügyminisztérium a szokásoknak megfelelően jelentős támogatást nyújt a kiutazó szurkolóknak. Elutazás előtt érdemes áttekinteni a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait (beutazási feltételek, németországi határellenőrzés visszaállítás, közbiztonság, teendők bajba jutás esetén):

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/nemetorszag

https://konzinfo.mfa.gov.hu/hirek/az-uefa-euro-2024-re-utazok-figyelmebe

A mérkőzések helyszíneire vonatkozó specifikus információk (közlekedés, egészségügyi intézmények, konzuli elérhetőségek) az alábbi hivatkozásokra kattintva érhetők el:

Köln: https://konzinfo.mfa.gov.hu/2024-es-labdarugo-europa-bajnoksagra-utazok-figyelmebe-koln

Stuttgart: https://konzinfo.mfa.gov.hu/2024-es-labdarugo-europa-bajnoksagra-utazok-figyelmebe-stuttgart

EURO-2024 – 10 rendező város, 10 stadion. Pénteken rajtol a németországi foci Eb

Konzuli védelem

Érdemes regisztrálni a konzuli védelemre, amely fontos segítséget jelent bajba jutás esetén:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat

A regisztráció során megadott adatok külföldi vészhelyzetben segítik a kapcsolatfelvételt: a konzul gyorsabban és hatékonyabban tud segítséget nyújtani, tájékoztatni tudja az intézkedő hatóságokat, illetve értesíteni a megjelölt kontaktszemélyt. Ha regisztrál, válsághelyzet esetén vészhelyzeti üzenetet fogadhat, és a Konzuli Szolgálat részére visszajelezhet helyzetéről. A regisztráció megtehető a Konzuli Szolgálat honlapján, valamint a Konzinfo Utazom mobilalkalmazásban is.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/kozerdeku-informaciok/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium-konzinfo-utazom-mobil-alkalmazasa

MTI, mlsz.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »