Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát

Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy testvérpárral, az apjukkal, a nagybácsival, valamint a család barátjával szemben. Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt állhat bíróság elé egy, a családdal kapcsolatban álló díler is.

Hírdetés

A vádirati szerint a testvérek és apjuk 2022 nyarán elhatározták, hogy a használatukban álló soroksári és kiskunlacházi ingatlanjaikon indiaikender-ültetvényeket alakítanak ki, majd a leszüretelt marihuanát ismerősi körükben értékesítik.

A kábítószer termesztéséhez szükséges kellékeket gazdaboltokból és mezőgazdasági szaküzletekből a testvérpár szerezte be, míg a növények napi szintű gondozását – megbízásuk alapján és az apa, valamint az egyik fiú rendszeres felügyelete mellett – a kiskunlacházi ültetvényen a család egyik barátja, míg Soroksáron a nagybácsi végezte.

Az apa és fiai a leszüretelt marihuana értékesítését szintén maguk bonyolították le, olyan módon, hogy a kábítószert szárítás és előkészítés után a soroksári ültetvényükhöz közeli lakóhelyükön felhalmozták, majd onnan, vagy a lakóhelyükhöz közeli közterületi helyszíneken a vevőiket maguk is kiszolgálták.

Az egyik legnagyobb vásárlójuk egy díler volt, aki a családtól megvásárolt kábítószert továbbértékesítette, illetve alkalmanként vevőket is közvetített az eladóknak. A bevételt az édesapa kezelte, majd osztotta el a társai között. 

A főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló, 2023 januárjában elfogott családtagokra és a család barátjára fegyház-, míg a velük kapcsolatban álló dílerre börtön, továbbá mindannyiukkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnál.

Az ültetvényeken elkövetett áramlopások miatt külön büntetőeljárások vannak folyamatban.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »