Szlovák–osztrák mentőszolgálati együttműködési egyezmény a határ menti térségekben

Szlovák–osztrák mentőszolgálati együttműködési egyezmény a határ menti térségekben

A szlovák és az osztrák mentőszolgálatok együttműködését tervezik a határ menti térségben. A cél az egészségügyi ellátás minél jobb elérhetőségének biztosítása az adott területeken, aminek érdekében a két ország együttműködési keretmegállapodást írt alá, mely már csak a parlament jóváhagyására és az államfő ratifikálására vár. Minderről a szlovák egészségügyi tárca tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

„Ausztriában szükség esetén és pontosan meghatározott feltételek mellett a szlovák mentősök, Szlovákiában pedig az osztrák mentősök nyújtanának segítséget. A segélyhívás kiértékelése alapján és a szerződő fél kérésére a megállapodás értelmében

Hírdetés

A szerződés Szlovákia részéről Pozsony és Nagyszombat megyére, Ausztriában pedig Alsó-Ausztria, Burgenland és Bécs szövetségi tartományokra vonatkozik. „Az Osztrák Köztársasággal kötött határon átnyúló együttműködési szerződés elsőnek számít a maga nemében, de Csehországgal is hasonlót készítünk elő, ugyancsak a mentőszolgálatok tevékenységi területén” – tették hozzá.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »