Szenzáció a foci Eb-n! Szlovákia legyőzte Belgiumot

Szenzáció a foci Eb-n! Szlovákia legyőzte Belgiumot

Nyitókép: SITA

A szlovák labdarúgó-válogatott valódi szenzációt ért el az idei németországi Európa-bajnokság első fordulójában. Francesco Calzona olasz vezetőedző védencei 1:0-ra legyőzték a favorizált Belgium válogatottját az E-csoportban. A mindent eldöntő gólt Ivan Schranz szerezte a 7. percben. A két válogatott összecsapásán a VAR- kétszer is segített a szlovákoknak. Először Romelu Lukaku találata után. Martin Dúbravka kapus is több védést mutatott be.

A szlovákok következő mérkőzésüket június 21-én, pénteken 15 órakor játsszák az ukránok ellen, akik hétfőn 0:3-ra kikaptak a románoktól.

A harmadik perc elején Romelu Lukaku előtt adódott az első komoly lehetőség, de Martin Dúbravka kapus a helyén volt. Az ellenkező oldalon Juraj Kucka került a tizenhatosba, Koen Casteels kapus a lövését csak Ivan Schranz elé tudta kiütni, ő pedig nem hibázott. A 21. percben Leandro Trossard lőtt a tizenhatoson kívülről, de lövése fölé ment. Lukáš Haraslín lábában volt a második szlovák találat, de a 40. percben Casteels hárított. A másik oldalon azonnal Lukakunak volt lehetősége, de nem kezelte tökéletesen a labdát, így maradt az egy gólos szlovák vezetés.

A második játékrészben a belga futballisták aktívabban kezdtek, az 55. percben Lukaku újabb lövését Dúbravkának kellett szögletre tornáznia. Sarokrúgás után Amadou Onana elé került a labda, aki Lukakuhoz fejelte aki Dúbravka mellett betalált. Az állás azonban nem változott, az ellenfél támadója ugyanis leshelyzetben állt, amit a VAR is megerősített.

Pillanatokkal később Lukaku verte meg Trossardot, Dúbravkának pedig ismét közbe kellett avatkoznia. Lukaku ezután az oldalhálót találta el, majd a csereként beálló Johan Bakayoko óriási lövését hárította a gólvonalról Hancko. A sorozatos cserék aztán némileg visszavették a belgák támadásait, a 86. percben az aktív Lukaku bal oldali beadás után tízméteres lövésével betalált. A szlovákokat azonban most is megmentette a VAR-rendszer. Mint kiderült, a Lukakunak passzoló Lois Openda kezéhez ért a labda. Az állás a meccs hátralévő részében már nem változott, ami határtalan örömöt okozott a szlovák szurkolóknak.

2024-es labdarúgó Európa-bajnokság – Németország:

Hírdetés

E-csoport:

FRANKFURT

Belgium – Szlovákia 0:1 (0:1)

Gól: 7. Schranz, Sárga lap: 30. Mangala, 76. Tielemans, 85. Lukebakio – 41. Schranz, játékvezetők: Umut Meler – Emre Eyisoy, Kerem Ersoy (mind Tur.), 45 181 néző

Összeállítások:

Belgium: Casteels – Castagne, Debast, Faes, Carrasco (84. Lukebakio) – Onana, Mangala (56. Bakayoko) – Trossard (74. Tielemans), De Bruyne, Doku (84. Openda) – Lukaku

Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (90.+ ​​​​Obert) – Schranz (81. D. Ďuriš), Boženík (70. Strelec), Haraslín (70. Suslov)

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »