Súlyos vereséget szenvedett a cseh Baník Most otthonában a HC DAC

Súlyos vereséget szenvedett a cseh Baník Most otthonában a HC DAC

A szlovák-cseh női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) hétközi fordulójában ismét cseh gárda ellen lépett pályára a dunaszerdahelyi együttes. A sárga-kékek a nagy rivális Baník Most otthonában vendégeskedtek és nagy pofonba szaladtak bele.

A női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) szerdai játéknapján a dunaszerdahelyi HC DAC is pályára lépett. A sárga-kékek rangadót játszottak a cseh bajnoki címvédő Baník Most otthonában és a vártnál jóval simábban kikaptak a csehek otthonában. Debre Viktor csapata ezúttal sem volt könnyű helyzetben, hiszen most is akadtak bőven hiányzók.

A Baník Most már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést és szinte az első perctől kezdve uralták a mérkőzést. A csehek nagy lendülettel kezdtek és a DAC hibáit kihasználva 7-0-ra is megléptek.

A sárga-kékek gólképtelensége bő tíz percig tartott, ami szinte már a mérkőzés elején megpecsételte a dunaszerdahelyi együttes sorsát, hiszen a cseh gárda nagy előnyt dolgozott ki ezen időszak alatt.

A 17. perc derekán a DAC négygólosra is lefaragta hátrányát, de a hazaiak jól reagáltak és ismét komolyabb előnybe kerültek. Az első félidő végére a cseh bajnok óriási fölénybe került, ami a különbségen is megmutatkozott és tízgólos előnyt építettek ki.

Hírdetés

Debre Viktor csapatának a második játékrészben sem volt sok esélye, a második játékrész a tisztes helytállásról szólt a vendégek számára. A Baník Most a második játékrészben is növelni tudta előnyét és egy percig sem forgott veszélyben a hazaiak győzelme. A dunaszerdahelyi sárga-kékek végül 14 gólos vereséget szenvedtek a rivális Most otthonában.

Debre Viktor több fiatal tehetségnek is bizalmat szavazott, többek között a nagykaposi származású Hornyák Panna két gólt is szerzett.

A DAC legeredményesebb játékosa az öt gólt szerző Juhos Kata volt. Veresége ellenére a DAC megőrizte harmadik helyét a tabellán és hátránya immáron hét pontra nőtt a Baník Most mögött.

MOL Liga, 16. forduló:

DHK Baník Most – HC DAC Dunaszerdahely 34-20 (16-6)

DAC gólszerzői: Juhos Kata 5, Élő Beatrix 3, Bízik Réka 2, Hornyák Panna 2, Hudák Emma 2, Erika Rajnohová 2, Demeter Virág Orsolya 2, Sári Barbara 1.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »