Megint helyzet van a Közel-Keleten: lezuhant az iráni elnök helikptere

Megint helyzet van a Közel-Keleten: lezuhant az iráni elnök helikptere

Vasárnap este lezuhant Ebrahim RAisi iráni elnök helikoptere. A Reuters hírügynökség szerint a fedélzeten volt Hosszein Amirabdollahian külügyminiszter is. A helikopterrel sűrű ködös időben veszélyes hegyvidéki területen haladták át, mikor a incidens bekövetkezett.

A Reuters által idézett egyik iráni tisztviselő szerint „még mindig van remény” arra, hogy túlélőket találnak, de a baleset körülményei „rendkívül aggasztóak.

Az iráni állami média szerint a rossz időjárás, ami feltehetően a balesetet is okozta, nehezíti a mentést. Az iráni vezérkari főnök elrendelte, hogy az elit Forradalmi Gárda és a hadsereg minden erőforrását mozgósítsák a mentéshez.

Hírdetés

Közép-európai szerint vasárnap koraeste érkezett a hír, hogy megtalálták a helikopter roncsait, sőt, olyan meg nem erősített információk is napvilágot láttak, hogy a fedélzetéről két személlyel sikerült felvenni a kapcsolatot. Ennek ellentmondó információk is érkeztek, az iráni Vörös Félhold (a Vöröskereszt iráni változata) azonban cáfolta, hogy megtalálták volna a roncsokat.

Az iráni állami tévé azt közölte, hogy a mentési munkálatok helyszínén eleredt az eső és nagyon sötét van, de gőzerővel folytatják a kutatást.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »