Speciális boka-lábszárrögzítő csizma a rehabilitációs időszakra

Speciális boka-lábszárrögzítő csizma a rehabilitációs időszakra

A boka és lábszár sérülései nagymértékben megnehezítik a mindennapi tevékenységeket, ami jelentős életminőség-romláshoz vezethet, főként a mozgáskorlátozottság és a fájdalmas panaszok miatt. 

Azonban a Rehaker.hu bokarögzítőinek kínálatából beszerezhető MEDI protect. CAT walker boka-lábszárrögzítő csizma alkalmazása kifejezetten a rehabilitáció ideje alatt javasolt, hiszen jelentős mértékű támogatást nyújt.

Milyen esetekben érdemes a MEDI protect. CAT walker boka-lábszárrögzítő csizma mellett dönteni?

Kiváltképp ideális választás postoperatív, konzervatív kezelések, valamint törések esetén. Javasolt továbbá az Achilles-ín sérüléseinek utókezelése céljából, bokaszalag-szakadásnál, túlnyújtásnál, ugyanis segítséget jelent a stabilizálásban. Szintén alkalmazható lágyrészsérüléseknél, izmok és szalagok zúzódásainál, húzódásainál egyaránt.

Természetesen ennél jóval több indikációban használható, például gyulladásos panaszoknál, ínhüvelygyulladásnál, illetve azon esetekben, amikor rendkívül lényeges a megfelelő stabilizálás.

Gyakran választják törések esetén, akkor is, ha nem jár elmozdulással, viszont ilyenkor is fontos a megfelelő rögzítés.

A speciális lábszár-bokarögzítő csizma sajátosságai

Hírdetés

Ez a termék rövid és hosszú kivitelben is elérhető, azaz választható 19 cm-es és 36 cm-es szármagassággal. 4 db rögzítőpánttal optimálisan beállítható. Alkalmazásának legfőbb előnye, hogy kellő mértékű stabilitást nyújt, ezáltal pedig csökkenthetjük annak esélyét, hogy az előláb elmozduljon. 

Bokatájékon tépőzárral egyszerűen rögzíthetjük, légpárnás bélése körülöleli a bokát, ami komfortos használatot tesz lehetővé, ugyanakkor a keménysége állítható a pumpa és a szelep által. Az előlap szintén testreszabható (3 állás közül választhatunk), mindez a lábujjak védelme érdekében, illetve a kényelmesebb alkalmazás végett. Igény esetén a lábujjvédők eltávolíthatók. További előnye a MEDI protect. CAT walker csizmának, hogy lekerekített, lapos kialakítású, ebből kifolyólag biztonságos járást tesz lehetővé. S ha ez még nem lenne elég, mosható anyagból készült, így a tisztán tartása sem okoz problémát.

Többféle méretben (S, M és L) beszerezhető, az S-es 36-40-es cipőméretnek, az M-es 40,5-44-esnek, míg az L-es 44,5-esnek felel meg. A viselése támogatja a regenerációt és általa némiképp visszakaphatjuk a mozgásszabadságunkat is, így jelentős könnyebbséget jelent a nehéz időszakban.

Komfortosan viselhető, stabilan rögzít, segíti a regenerációt

A boka-, illetve lábszársérülések rengeteg kihívás elé állítanak, fontos tehát mindent megtennünk a mihamarabbi felépülés érdekében. A MEDI protect. CAT walker segítségünkre lehet mindebben, azonban körültekintően, az állapot, sérülés alapján kell megválasztani az annak megfelelő változatot. A rövidebb szármagasságú bokatörésnél, zúzódásnál optimális, míg a hosszabb az egész lábszárat stabil helyzetben tartja. 

Bizonytalanság esetén kérjünk bátran tanácsot a megfelelő beszerzéséhez!

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »