Skócia-Magyarország – 40. perc: 0:0

Skócia-Magyarország – 40. perc: 0:0

Rossi a támadó hármast a harmadik találkozóra is változatlanul hagyta, azaz Sallai Roland és a csapatkapitány Szoboszlai Dominik próbálja majd kiszolgálni az NB I kétszeres gólkirályát, Varga Barnabást.

Dárdai Márton (j) és a skót John McGinn a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. MTI/Illyés Tibor

A 40. percben Szoboszlai Orbán fejére nyeste a labdát: a lécet súrolva ment ki a bőrgolyó. 

Egy Bolla-lövés már eltalálta a kaput, a hálóőr védett.

 

Schäfer András, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland (b-j) a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia-Magyarország mérkőzés előtti pályabejáráson a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. MTI/Illyés Tibor

Botka Endre és Styles Callum személyében két olyan játékos is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatába az utolsó, skótok elleni csoportmérkőzésre, aki eddig egyetlen percet sem játszott az Európa-bajnokságon.

Hírdetés

 

 

Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzés előtt a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi szövetségi kapitány ismét „hozzányúlt” a védő trióhoz, ezúttal Willi Orbán mellett immár másodjára Dárdai Márton kezd, Botka pedig először szerepel. Ahogy a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető korábban elmondta, a változtatást – az előző két összecsapáson kezdő Fiola Attila került a cserepadra – ezúttal nem a teljesítmény indokolta, hanem a csapat frissítése. A kapuban ezúttal is Gulácsi Péter áll majd.
   
A középpályán szintén egy változtatást hajtott végre az 59 éves tréner, ugyanis az ellenfél akcióinak szűrése ezúttal Schäfer András mellett a sérüléséből felépült és a szigetországi futballt jól ismerő Styles feladata lesz. A keret legtapasztaltabb tagja, Nagy Ádám pedig csereként lehet bevethető. A bal oldalon ismét Kerkez Milos, a jobbon Bolla Bendegúz kapott bizalmat.
   
Rossi a támadó hármast a harmadik találkozóra is változatlanul hagyta, azaz Sallai Roland és a csapatkapitány Szoboszlai Dominik próbálja majd kiszolgálni az NB I kétszeres gólkirályát, Varga Barnabást.
   
A magyar válogatottnak a két kétgólos vereségét követően Skócia ellen mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.
   
A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére 21 órakor kezdődik a magyar-skót összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

    A két válogatott kezdőcsapata:
 

  Magyarország:

Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai – Bolla, Styles, Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga

    Skócia:

Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson – McGinn, Gilmour, McGregor, McTominay – Adams


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »