Új módszerrel csaptak le a rendőrök a Balatonon, még drónokat is bevetettek

Új módszerrel csaptak le a rendőrök a Balatonon, még drónokat is bevetettek

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés zajlott a Balaton déli partján, ötvenhárom szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei szerdán Siófok és Fonyód vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében nemcsak civil autókkal, hanem drónokkal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak – írja a police.hu.

Hírdetés

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Ha a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

Az akció ideje alatt a járőrök 540 gépjárművezetőt ellenőriztek, egyetlen sofőrrel szemben sem merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek kiemelten sebességtúllépés, elsőbbségadási szabályok megsértése, valamint biztonsági öv használatának hiánya miatt összesen 53 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat járőrautó, négy civil gépkocsi, egy sebességmérő berendezés és két drón segítette.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »