Holland támadóval erősített a Sepsi OSK (Labdarúgás)

Holland támadóval erősített a Sepsi OSK (Labdarúgás)

Az idényrajtra július 5-ig ausztriai edzőtáborban készülő sepsiszentgyörgyi csapat tegnap közösségi oldalán jelentette be, hogy megszerezte a holland Michael Breij játékjogát. A 27 éves támadó két évre kötelezte el magát a kétszeres Román Kupa-győztes háromszéki klubnál, szerződése hosszabbítási opciót is tartalmaz.

Jelentősen átalakul a székelyföldi klub játékoskerete a 2024–2025. évi idényre, az idén májusban a SuperLigában ötödik helyen végző együttes eddig nyolc távozóról adott hírt, illetve hét labdarúgó leigazolását jelentette be. A német Bernd Storck irányította alakulat legújabb szerzeménye Michael Breij, aki legutóbb a holland másodosztályban szereplő SC Cambuur mezét öltötte magára. A 27 éves labdarúgó az előző szezonban összesen 34 mérkőzésen lépett pályára a pontvadászatban és a Holland Kupában. Előbbi sorozatban 29 találkozón kilenc gólt szerzett és kiosztott tíz asszisztot, míg utóbbi kiírásban 5 meccsen két találatot jegyzett, ráadásul együttese a kupában elődöntőig menetelt, ahol aztán hosszabbítást követően szenvedett vereséget.

Hírdetés

Michael Breij 2020 januárjában igazolt Leeuwardenbe, ám idén nyáron lejárt a szerződése, így négy és fél év után távozott. A 2020–2021. évi idényben az SC Cambuur színeiben bajnoki címet ünnepelhetett a másodosztályú bajnokságban, ezt követően pedig két szezonban az élvonalban bizonyíthatott. 134 alkalommal öltötte magára a sárga-kék mezt, ebben az időszakban 25-ször vette be az ellenfelek kapuját és kiosztott 21 gólpasszt. A holland támadó pályafutása során játszott még az FC Groningen felnőtt- és korosztályos csapatában, illetve az AZ Alkmaar utánpótlás-alakulatában. Az elmúlt években a holland első osztályban 71 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken ötször volt eredményes és ötször az előkészítő szerepében jeleskedett. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »