Radarral csaptak le az orvhalászok óriásvarsájára – videó

Radarral csaptak le az orvhalászok óriásvarsájára – videó

Különösen Tiszabura térségében aktívak az orvhalászok.

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) halőri szolgálata is rendszeresen ellenőrzi a kezelésében lévő vízterületeket, tiltott halfogó eszközök és tilosban járók után kutatva. Az utóbbi időszak tapasztalatai is azt mutatják, az orvhalászok a Tiszán és a Nagykunsági főcsatornán a legaktívabbak, bár bejelentéseket kapnak a Malomzugi Holt-Zagya különböző részeiről is. A legtöbb eszközt azonban egyértelműen a Tiszából sikerült begyűjteni, főként Tiszabura térségéből – írta meg a sokszinuvidek.24.hu.

A halőrök radarral pásztázták a folyót, és bár a varsa olyan helyen volt, ahol nehéz észrevenni, a radaron azonban olyan alakzatot fedeztek fel, ami a természetben nem szokott előfordulni. Rá is találtak a hatalmas, nyolc-tízméteres varsára, amit el is távolítottak a vízből.

Hírdetés

A Tisza felső részén pár éve marázsahálót is találtak, amiből negyven kiló kecsegét szabadítottak ki. portál.

Az óriásvarsák kihelyezése sem új keletű tevékenység, tavaly is találtak hasonlóan hatalmas halfogó eszközt ugyanebben a térségben. A Nagykunsági főcsatornán is szednek fel tiltott eszközöket, mint például múlt héten azt a véghorgot, amin egy hal maradványa foszladozott – írja a portál.

A Malomzugi Holt-Zagyva horgászai is tesznek rendszeresen bejelentést, hogy beleakadnak valami orvhalász eszközbe.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https://www.facebook.com/100064614553188/videos/1006464721087312/&show_text=false&width=273&t=0


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »