Ma nyílik meg Budapest egyetlen ingyenes strandja – mutatjuk a részleteket

Ma nyílik meg Budapest egyetlen ingyenes strandja – mutatjuk a részleteket

A Római-parti Plázs augusztus 20-ig látogatható.

Június 28-án kezdődik a Római-parti Plázs negyedik szezonja, amelyet idén augusztus 20-ig látogathatnak a fürdőzők. Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását szigorú előkészítő vizsgálatok, hatósági engedélyezések és vízminőségi ellenőrzések előzték meg az idei évben is – közölte a III. kerületi önkormányzat.

Hírdetés

A partszakasz medrének átvizsgálása és tisztítása megtörtént, előkészítéseit az önkormányzat és helyi civil szervezetek végezték együttműködve. A vízminőséget folyamatosan ellenőrzik a nyitvatartás teljes ideje alatt; ha bármikor nem felel meg az előírt szabványoknak, azonnal lezárják és csak biztonságos újranyitás után használható újra a fürdőhely – írja a Pénzcentrum.

A Római-parti Plázs idén is szigorú biztonsági előírások mellett várja látogatóit, a fürdőzés kizárólag a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területen lehetséges, 10 és 19 óra között. A gondozást fövenyőrök biztosítják, éjszakai órákban pedig őrzés is van a területen.

A Plázs látogatói színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget vehetnek igénybe. A biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »