Nyolcgólos mérkőzésen játszottak döntetlent (Labdarúgás)

Nyolcgólos mérkőzésen játszottak döntetlent (Labdarúgás)

A Sepsi OSK csütörtökön lejátszotta első felkészülési mérkőzését az ausztriai edzőtáborban: Bernd Storck csapata a 35-szörös magyar bajnok Ferencváros ellen lépett pályára. Az együttesek kétszer hatvan percet játszottak, az első félidőben a háromszéki alakulat négy gólt szerzett, a második felvonásban pedig a zöld-fehér mezes gárda szintén négyszer volt eredményes.

A Ferencváros már a 6. percben előnybe kerülhetett volna, azonban Aleksandar Pešić lövését hárította Niczuly Roland, aki szöglet után Ibrahim Cissé közeli kísérleténél is bravúrral mentett. Bár az első negyedórában Pascal Jansen együttese játszott mezőnyfölényben, némileg váratlanul a Sepsi OSK szerzett vezetést: a 17. percben labdaszerzést követően Cosmin Matei a kapufa segítségével betalált (0–1). A folytatásban Edgar Szevikjan kísérletét védte a háromszéki kapus, aztán Owusu Kwabena lehetőségénél Florin Ștefan a gólvonal közeléből tisztázott.

A 39. percben újfent a sepsiszentgyörgyi csapat örülhetett, Matei előkészítéséből Sherif Kallaku továbbított a hálóba (0–2). A magyar bajnok rögtön próbált válaszolni, viszont Varga Zétény lövése a keresztlécről lefelé vágódott, ám a másik oldalon a piros-fehér mezesek ismét eredményesek voltak: a 48. percben Varga Kevin beadásából Denis Ciobotariu bólintott a kapuba (0–3). Ezt követően Szécsi Gergő védte Varga kísérletét, azonban a hálóőr a 60. percben már tehetetlennek bizonyult, ugyanis Marius Coman passza után Matei a bal felsőbe tekert (0–4).

 

 

Hírdetés

A második játékrészt megelőzően mindkét vezetőedző sorcserét hajtott végre, majd az első helyzet a székelyföldi alakulat előtt adódott: Darius Oroian kísérlete a felső lécen csattant. Kisvártatva szépített a Ferencváros, amely fokozatosan felőrölte riválisát: a 71. percben Stjepan Lončar zörgette meg a hálót (1–4), aztán a 96. percben Fortune Bassey tovább csökkentette a különbséget (2–4). A csereként beállt Gyenge Szilárd számos bravúros védést bemutatott, azonban a 100. percben egy védelmi hibát kihasználva Tosin Kehinde átemelt a hálóőr felett (3–4).

A hajrában Mats Knoester találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető, nem sokkal később pedig a sepsiszentgyörgyi gárda kapusa hatalmasat védett Kenan Kodro fejesénél, ezt követően pedig Cristian Ramírez szabadrúgását is fogta. Ezzel nem volt vége, hiszen Kehinde az utolsó percben egyenlített, így a magyar rekordbajnok négygólos hátrányt ledolgozva állt fel (4–4). A Sepsi OSK legközelebb július 3-án, szerdán játszik edzőmérkőzést, akkor a 24-szeres osztrák bajnok és 27-szeres kupagyőztes Austria Wien lesz az ellenfele Bernd Storck legénységének.

 

 

Eredmény, felkészülési mérkőzés: Ferencvárosi Torna Club–Sepsi OSK 4–4 (gólszerzők: Lončar 71., Bassey 96., Kehinde 100., 120., illetve Matei 17., 60., Kallaku 39., Ciobotariu 48.).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »