Rekordmennyiségű kokaint foglalt le a német rendőrség

Rekordmennyiségű kokaint foglalt le a német rendőrség Kulcsár Péter2024. 06. 17., h – 18:21

A német hatóságok több konténerszállító hajón összesen 2,6 milliárd euró értékű kokaint foglaltak le – hozta nyilvánosságra a düsseldorfi ügyészség hétfőn, kiemelve, hogy ez minden idők legnagyobb kokainfogása az országban.

Hírdetés

Az ügyészég közölte, hogy hét embert tartóztattak le, akiket kábítószer-csempészettel gyanúsítanak. A művelet tavaly kezdődött a kolumbiai hatóságoktól kapott információk alapján. Ennek eredményeként összesen 35,5 tonna kokaint foglaltak le, ebből 25 tonnát a hamburgi és további nyolc tonnát Hollandiában, a rotterdami kikötőben, csaknem három tonnát pedig Kolumbiában. A kábítószert a konténerszállító hajókon zöldségek és gyümölcsök között rejtették el.

A vizsgálat megállapította, hogy a kábítószer-csempészetet egy észak-rajna-vesztfáliai vállalkozó szervezte, aki száz fantomcéget hozott létre erre a célra. A 30 és 54 év közötti gyanúsítottakat az elmúlt hetekben fogták el. A hét gyanúsított német, azerbajdzsáni, bulgáriai, marokkói, törökországi és ukrajnai állampolgár, a nevüket az ügyészség nem hozta nyilvánosságra.

„A gyanúsítottakat azzal vádolják, hogy 2023 áprilisa és szeptembere között tíz darab, nagy mennyiségű kokaint tartalmazó konténer elszállítását szervezték meg erre a célra létrehozott fedőcégeken keresztül Latin-Amerikából Európába más, még ismeretlen tettestársakkal együtt, akik valószínűleg Törökországban élnek” – ismertette a düsseldorfi ügyészség.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »