Novák Katalin elmozdítását hiányolja az ellenzék Orbán Viktor bejelentése után

Novák Katalin elmozdítását hiányolja az ellenzék Orbán Viktor bejelentése után

Egymás után reagáltak az ellenzéki pártok, de Guntel Takács Gábor, a köztársasági elnök tanácsadói testületének tagja is kemény reakcióval állt elő.

A miniszterelnök a Facebookon csütörtök délután bejelentette, hogy a pedofil elkövetőknek nem jár bocsánat, ezért alkotmánymódosítást nyújtott be, ami lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyerekek sérelmére elkövetett bűncslekemény esetén az elkövető elnöki kegyelmet kaphasson.

A döntés előzménye, hogy K. Endrét, a bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyettesét a bíróság kényszerítésért jogerősen három év négy hónap börtönre ítélte, miután a férfi az egyik gyermekáldozat nevében írt meg egy vallomást, ami arról szólt, hogy az igazgató elleni vádak kitalációk, vallomását a sértett visszavonja. Novák Katalin később végrehajtási kegyelemben részesítette a férfit.

A DK képviseletében Dobrev Klára, a párt EP-képviselője a Facebookon azt közölte: Orbán Viktor „mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell.

„Egy vérszegény alaptörvénymódosítás nem elég, egyetlen dolog jelenthet megoldást, a köztársasági elnök azonnali leváltása.

Szégyen, hogy éppúgy, ahogy Novák Katalinnál, úgy ma Orbán Viktornál is elmaradt a szembenézés, a bocsánatkérés és a felelősségvállalás. Újra bebizonyosodott: a hatolom valójában nem a gyerekeinket védi, hanem a saját kutyájuk kölykeit” – fogalmazott Dobrev Klára.

Hírdetés

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom nemrég megválasztott elnöke szerint Orbán Viktor kimondta, hogy Novák katalin egy pedofilsegítőnek adott kegyelmet, és „ennyi a lényeg”. Hiányolta, hogy a miniszterelnök nem beszélt az ügyben együttműködő Varga Judit és Novák Katalin elmozdításáról. Donáth Anna azt üzente a köztársasági elnöknek, hogy ezután méginkább le kell mondania és pénteken találkoznak a Sándor-palotánál, ahova a Momentum demonstrációt hirdetett meg.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese is a Facebokon reagált. Azt írta, hogy Orbán Viktor a pártja által benyújtott javaslat nyomán egy félmegoldással állt elő. Saját javaslatában ugyanis nemcsak a pedofilokra vonatkozott a tilalom, hanem a kapcsolódó ügyekben az őket segítőkre vagy a zsarolókra is.

Szégyennek nevezte, hogy olyan köztársasági elnöke van Magyarországnak, akinek nincs annyi erkölcsi érzéke, hogy ezeket az eseteket magától meg tudja ítélni.

A Jobbik a párt Faceook-oldalán jelentetett meg egy bejegyzést, amely szerint „az a köztársasági elnök, aki egy pedofil bűncselekményben bűnrészes ember számára kegyelmet ad, csak egy dolgot tehet: visszavonja azt és lemond!”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »