Megújul a kassai Steel Aréna

Megújul a kassai Steel Aréna

Építőmunkások váltják a jégkorongozókat és a szurkolókat a kassai Steel Arénában. A multifunkciós sportcsarnokot felújítják, a kivitelező a hét elején átvette az építkezési területet. A tervek szerint öt hónapig tartó, 5,71 millió euró költségű korszerűsítés során egyebek mellett megújul a tetőburkolat és csökkentik az épület energiaigényeit.

Ez a legnagyobb beruházás a Steel Aréna 2006-os megnyitása óta. A munkákat három szakaszra osztják, kicserélik a fő jégpálya és az edzőpálya hűtő- és levegőtechnikai berendezéseit, megjavítják a tetőt és a világítónyílást, illetve kicserélik a világítást és felújítják a háttér-infrastruktúrát.

Ki kell cserélnünk a gépi berendezéseket, hogy csökkenjen a jég előállítási költsége, az energiafogyasztás. Emellett a világítás is nagyon elavult. Mindezek felújítása jelentős megtakarítást eredményezhet”

– fejtette ki Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere.

Hírdetés

Hozzátette, a tervek szerint a megújult stadion szeptember végén átesik majd a műszaki átadás-átvételi eljáráson, s körülbelül október közepétől ismét üzemelhet.

A jégpályát úgy alakítják át, hogy megfeleljen a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) új követelményeinek. A hazai jégkorongcsapat, a HC Košice elnöke, Július Lang elmondta, felkészültek arra, hogy a munkálatok alatt korlátozásokkal kell szembenézniük, jelenleg dolgozzák ki annak részleteit, hogy fognak edzeni és hol kezdik meg a következő szezont. Hozzátette, a klub számára igen fontos ez a felújítás, ugyanis már hosszú ideje küzdenek a magas üzemeltetési költségekkel, amelyek meghaladják a havi 100 ezer eurót.

Őszig a Steel Arénában kulturális rendezvényeket, koncerteket sem rendeznek, egyetlen júniusi kivétellel. Ehhez hozzáigazítják az előkészítési és felújítási munkákat”

– magyarázta Martin Schwarc, a Steel Aréna menedzsere.

A felújítás finanszírozásához 5 millió euróval járul hozzá a Sporttámogató Alap (FnPŠ), a fennmaradó 708 ezer eurót pedig a sportcsarnokot üzemeltető Košická Aréna társulás fedezi, melynek Kassa városa, a Szlovák Olimpiai Bizottság és magánszemélyek a tagjai. „Kassa város költségvetésében 200 ezer eurót különítettünk el erre a célra” – közölte Polaček.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »