Május 1. – MSZP: A Fidesz letört azoknak a kenyeréből, akik éhesek

MSZP: mindenkinek jár a tisztes megélhetés

Az MSZP szerint mindenkinek jár a tisztes megélhetés, ezért május 1-jén, a dolgozók, munkások ünnepén az őket érintő legfontosabb problémáról, az alacsony bérekről kell beszélni – mondta a szocialisták elnökhelyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Komjáthi Imre kifejtette, a tisztességes megélhetés érdekében kezdeményezték a minimálbér adómentessé tételét, amivel akár évi 300 ezer forinttal is többet vihetnének haza az érintettek.

Hírdetés

„A probléma az alacsony fizetés, a megoldás pedig az adócsökkentés” – fogalmazott.

Az MSZP elnökhelyettese elmondta, ennek érdekében az alacsony fizetések terheit is mérsékelnék: 321 ezer forintos bruttó bérig adójóváírást biztosítanának a dolgozóknak.

Ez az intézkedés 2,3 millió embernek nyújtana segítséget, a pontos bérnövekedést pedig mindenki megnézheti maga az MSZP honlapján elérhető bérkalkulátor segítségével – fejtette ki Komjáthi Imre.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, szerintük nincs rendben, hogy a „Fidesz letört azoknak a kenyeréből, akik éhesek és teletömte azoknak a hasát, akik jóllakottak”. Változásra ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti a garanciát – tette hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »