Közúti baleset a kézdialbisi letérőnél

Közúti baleset a kézdialbisi letérőnél

Három nagyobb gépjármű ütközött kedden reggel háromnegyed kilenckor a 11-es országúton, a kézdialbisi letérőnél, közülük az egyik iskolabusz, mely tizennégy tanulót szállított.

Egy 53 éves férfi által vezetett, Maksa felől közlekedő kisteherautó le akart térni balra, Kézdialbis irányába, nem véve figyelembe, hogy a másik sávon, Csernáton felől egy furgon érkezik, és összeütközött azzal. Az ütközést követően mindkét jármű nekisodródott a faluból érkező, a stoptáblánál várakozó iskolabusznak.

Hírdetés

A Kovászna megyei rendőrség jelentése szerint egyik sofőr sem fogyasztott szeszes italt, a vétkes vezető jogosítványát felfüggesztették, a kivizsgálást folytatják. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség jelezte, három járművel érkezett a helyszínre, a mentőszolgálat meg két autóval. A balesetben megsérült a három vezető és egy felnőtt utas, őket a helyszínen ellátták, nem igényeltek kórházi kezelést. Az iskolabuszban utazó tizennégy gyereket egy másik járművel szállították tovább, a hatóság nem jelentett köztük sérültet. (sz.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »