Felzárkózik a Yettel is: emelés jön márciustól

Korábban az Infostart is beszámolt róla, hogy a magyarországi telekommunikációs vállalatok jelentős mértékben emelik díjaikat idén – elsőként a Telekom tette közzé a drágulás mértékét, majd a Vodafone. Mindkét vállalat 15 százalék körül határozta meg a tavalyi inflációhoz arányos díjemelést.

Most a Yettel is csatlakozik, március 5-től ugyanis 15,3 százalékkal emeli meg a lakossági és kisvállalkozói ügyfelek havi előfizetési díjait. Ez az emelés kisebb, mint a Vodafone-é, te nagyobb, mint a Telekomé. 

Hírdetés

A cég hivatalos közleményében azt írja: „A Yettel lakossági és kisvállalkozói számlás előfizetéssel rendelkező ügyfelei 2024. március 5-től tapasztalhatják a – Központi Statisztikai Hivatal által közzétett 2023-as éves inflációnál kisebb mértékű – 15,3 százalékos díjváltozást, amely a lakossági előfizetések esetén a tarifa havidíjakat érinti. A havidíjon felüli perc és SMS díjak, valamint a kiegészítő adatjegyek ára a korrekció után is a korábbival azonosak maradnak. Kisvállalkozói számlás előfizetések esetén a díjváltozás a havidíjakat és az egyszeri kiegészítő szolgáltatási díjtételeket érinti, míg a havidíjon felüli perc és SMS díjak ezeknél a tarifáknál is változatlanok maradnak. Az inflációkövető díjkorrekció az egyéb ügyfélszegmenseket a Yettel nekik küldött értesítésében foglaltak szerinti érinti. Azon tarifacsomagok esetében, amelyek adatkerete nem teljes egészében használható fel az 1-es / EU roaming díjzónában és érintettek a díjváltozásban, ott lakossági és kisvállalkozói előfizetés esetén 2024. március 5-től a felhasználható roaming adatkeretek növekednek”.

A szolgáltató a változások életbe lépése előtt SMS-ben, e-mailben, illetve számlalevélben fogja értesíteni ügyfeleit.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »