Egyesek vakációznak, mások vizsgáznak

Egyesek vakációznak, mások vizsgáznak

A szakoktatásban tanulók kivételével – akik június 23-án zárják a tanévet – a pénteki tanévzáró ünnepségekkel több ezer háromszéki diák számára megkezdődött a három hónapos nyári vakáció. Míg többségük kirándulásra, táborozásra készül vagy a csendesebb pihenést, szórakozást választja, a nyolcadikosok ma kezdődő országos felmérőjével elindul a vizsgasorozat, amely az érettségivel folytatódik, majd a kilencedikesek felvételijével ér véget.

Háromszéken 1965 nyolcadikos kezdte meg a 2022/2023-as tanévet tavaly szeptemberben, közülük 1678-an jelentkeztek a ma kezdődő vizsgára, 1369-en a magyar tagozaton és 309-en a román tannyelvű osztályokból. Az első írásbelit román nyelv és irodalomból tartják, szerdán matematikából vizsgáznak a diákok, csütörtökön a magyar nyelv és irodalom felmérőre kerül sor.

Hírdetés

Háromszéken ötvenhat vizsgáztató és két felmérő központ működik, a vizsgázók minden alkalommal 8 és 8.30 óra között mehetnek be a tanterembe, 9 órakor kezdődik a vizsga, a dolgozatírás időtartama két óra.

Az előzetes eredményeket június 28-án teszik közzé, az óvásokat aznap 16–19 óráig, illetve június 29-én 8–12 óráig lehet benyújtani. A végleges eredményeket július 4-én hirdetik ki.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »