Véres vasúti leszámolás Pilisen

2024. május 1-jén Pilisen este 8 órakor tömegverekedés tört ki a Z50 vasúti járaton, majd a pilisi vasútállomáson megállt vonatról az utasok pánikszerűen menekültek.

Egyes elmondások szerint szúró-vágó eszköz is előkerült a véres dulakodás közben és többen megsérültek, ebből egy személy súlyosan. Szemtanúk elmondása szerint pilisi bűnöző bandák csaptak össze, akik még az ellenőrt is bántalmazták. Mire a rendőrség kiérkezett, a banda tagjai már régen elmenekültek, csak egy súlyosan sérült férfi maradt a helyszínen.

Ez ügyben kért László Attila MÖM-vezető tájékoztatást a Pest Vármegyei RFK Kommunikációs Osztályától, amelyre ma kapott választ Szabóné Berki Bianka r. őrnagytól, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztály osztályvezető-helyettesétől:

Kollégáim a helyszínről egy 18 éves férfit állítottak elő, majd garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételére nem került sor. A lehetséges többi résztvevő felkutatása/elszámoltatása/tanúk meghallgatása jelenleg is folyamatban van.

Hírdetés

Az előállított fiatal 8 napon belül gyógyuló – könnyű – sérüléseket szenvedett, egyébről hatóságunknak nincs tudomása. A helyszíni szemle alkalmával kollégáink lefoglaltak egy, a vonatszerelvény padlóján lévő bicskát, annak gazdáját és „szerepét” még vizsgálják.
A Monori Rendőrkapitányság – jelenleg – garázdaság bűncselekmény miatt folytatja a büntetőeljárást, a rendőrök azt is vizsgálják, hogy egyéb más szabálysértés vagy bűncselekmény megvalósult-e.

A Pest vármegyei Pilisen napjainkban mindennapos jelenség az erőszak, és már szinte nincs olyan nap, hogy a településről ne érkezzen segítségkérés a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjaihoz – írja vezetőjük.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »