Huliak 220 ezer eurót kölcsönzött az SNS-nek a választások előtt

Huliak 220 ezer eurót kölcsönzött az SNS-nek a választások előtt

Rudolf Huliak, az SNS parlamenti képviselője és Nagyócsa (Očová) polgármestere 220 ezer eurót kölcsönzött a pártnak a tavalyi parlamenti választások előtt. Az Állítsuk Meg a Korrupciót Alapítvány magyarázatot kér, honnan szerezte ezt a pénzt, ugyanis az elmúlt évek vagyonnyilatkozataiban bevallott jövedelme nem felel meg ilyen magas összegnek.

„Huliak képviselő és polgármester azt állítja, hogy az üzletéből származó váltóval fizette ki ezt az összeget. Kételyeket ébreszt az a tény, hogy a vagyonnyilatkozatban nem említette a váltókat, és még lejárati idejük sem volt. A törvény szerint a képviselőknek be kell vallaniuk a minimálbér 35-szörösét meghaladó tulajdonjogot, ami ebben az esetben is így van”

– mutatott rá az alapítvány.

Veronika Remišová parlamenti képviselő, a parlament összeférhetetlenségi bizottságának elnöke szerint a koalíciós pártok finanszírozása illegális rendszerekre emlékeztet.

Hírdetés

 „Egy egyszerű falusi gyerek, ahogy Huliak nevezi magát, 2022-ben a vagyonnyilatkozatában a falu polgármestereként az ingatlanon kívül két gépjármű és egy négykerekűt, 50 ezer euró értékben fegyvereket és lőszereket, valamint 12 ezer euró értékben ezüstérméket és egy ezüst téglát vallott be. Parlamenti képviselővé választása után ugyanerre az évre vagyonnyilatkozatot is benyújtott a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsához, de megtudtuk, hogy ebben a vagyonnyilatkozatban már eltitkolta a feltüntetett jövedelmet, ami jelentős eltérést jelent az ugyanarra az évre benyújtott két vagyonnyilatkozat között”

– mutatott rá Remišová.

A bizottság elnöke szerint Huliak a cégéből származó bevételre mutatott rá, de a cége 2018 óta vagy veszteséges, vagy néhány ezer eurós nyereséggel rendelkezik.

„Huliak úr esetében óriási különbség van az SNS-nek kölcsönzött összeg és a bevallott legális jövedelme között, és ezt kötelessége elmagyarázni az állampolgároknak” – konstatálta Remišová.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »