Az Alpha Tauri bejelentése után még hat ülés sorsa bizonytalan a Forma–1-ben

Az Alpha Tauri bejelentése után még hat ülés sorsa bizonytalan a Forma–1-ben

A Mercedesen kívül a Haasnál és a Williamsnél is van még bizonytalanság.

A jövő évi szezonban is a francia Pierre Gasly és a japán Cunoda Juki lesz az Alpha Tauri Forma-1-es csapat két versenyzője. A Red Bull-tulajdonban álló istálló kedden jelentette be, hogy nem változtat az idei összeállításon.

Franz Tost csapatfőnök kiemelte: látja, hogy a két pilóta között pozitív a kapcsolat, és ez hatékony a csapat szempontjából.

Gasly tavaly megnyerte az Olasz Nagydíjat Monzában, a most vasárnapi Holland GP-n pedig negyedik lett. Az újonc Cunoda már első F1-es futamán, a Bahreini Nagydíjon pontokat szerzett kilencedik helyével.

Hírdetés

Az idei sorozatban 13 futam után Gasly a nyolcadik, Cunoda a 13., míg a csapatok versenyében az Alpha Tauri a hatodik.

Hat versenyző kiléte még kérdéses a 2022-es idényre

A most világbajnoki címvédő Mercedes csapatnál egyelőre kérdéses, hogy ki lesz a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton társa, ugyanakkor nagyon valószínű, hogy a Mercedes-nevelés George Russell, Hamilton honfitársa kapja majd meg az ülést. A Mercedestől a szezon végén távozik a finn Valtteri Bottas, aki az Alfa Romeónál folytatja pályafutását, azt viszont még nem tudni, hogy az ő társa ki lesz.

A Haas egyelőre nem jelentette be jövő évi versenyzőpárosát, de úgy tűnik, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick, valamint az orosz Nyikita Mazepin 2022-ben is bizalmat kap.

A Williamsnél még szintén kérdéses, hogy kik vezetik majd a versenyautókat, Russell vélhetően a Mercedeshez igazol, a kanadai Nicholas Latifi sorsa pedig egyelőre bizonytalan.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »