A cseh bajnok ellen is folytatta győzelmi sorozatát a HC DAC

A cseh bajnok ellen is folytatta győzelmi sorozatát a HC DAC

Szoros mérkőzésen, három góllal legyőzte a cseh bajnok Slavia Prága együttesét a MOL Ligában címvédő HC DAC női kézilabdacsapata. A sárga-kékek az elején négygólos hátrányba is kerültek, de fordítani tudtak.

Sorozatban ötödik győzelmét szerezte a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) hétvégi fordulójában a címvédő HC DAC. A sárga-kékek ezzel megerősítették tabellán elfoglalt második helyüket, mivel a Baník Most súlyos vereséget szenvedett az éllovas Nagymihály otthonában.

A DAC számára nem indult ideálisan a találkozó, hiszen gyors vezetésük ellenére a prágai együttes nagyon hamar fordított és komoly négygólos előnyt építettek ki. A találkozó hetedik percében már 5-1-re is vezettek. A dunaszerdahelyi együttes azonban hamar összeszedte magát, és még az első játékrészben ledolgozta négygólos hátrányát. A 21. percben már 7-7-es döntetlen állt az eredményjelzőn. Egy perccel később pedig már a vezetést is megszerezték Bízikék.

Az első játékrész hajrájában ugyan a Slavia még egyszer kiegyenlített, de ezt követően a DAC három góllal meglépett, és 12-9-re behúzták az első játékrészt.

Szünetről visszatérve is maradt a csapatok között a háromgólos különbség, sőt a DAC négy gólra is növelte előnyét, de a cseh bajnok tartani tudta a három gólt. Egészen a hajráig maradt is a háromgólos differencia a csapatok között. Az utolsó tíz percben a Slavia drámaivá tette a mérkőzés végét, ugyanis ledolgozta hátrányát és nyolc perccel a vége előtt kiegyenlítettek 25-25-re.

Egy nagyon küzdelmes mérkőzést sikerült megnyernünk. Ez más volt, mint az előző meccseink, mivel egy komolyabb ellenféllel játszottunk, akik nagyon motiváltan léptek pályára. A találkozó elején kellemetlen perceket okoztak nekünk. Mi figyelmetlenül kezdtük a találkozót, számos gólt kaptunk gyors ellentámadásokból. Sok labdát eladtunk és nem volt elég gyors a visszarendeződésünk sem. Az első játékrész végére azonban rendeztük sorainkat, és sikerült átvennünk a vezetést, sőt kisebb előnyt is ki tudtunk alakítani. A második félidőben ezt az előnyt tartottuk, növelni is tudtuk a különbséget, olykor magunkra engedtük ellenfelünket. Ennek ellenére végig küzdöttünk, és nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet”

– nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga), 18. forduló:

Hírdetés

HC DAC Dunaszerdahely – DHC Slavia Prága 30-27 (12-9)

Legeredményesebb góllövők: Sári B., 6/6, Ilić 5, Bízik R., 5 – Vostárková 7, Holečková 6/1, Míšová 5

A forduló további eredményei:

Sokol Písek – HK Slovan Duslo Vágsellye 27-24 (12-13)

Házena Kynžvart – DHK Zora Olomouc 24-24 (13-11)

DHC Plzeň – DHC Sokol Poruba 33-27 (16-14)

Handball PSG Zlín – HK Hodonín 24-25 (13-14)

Iuventa Nagymihály – DHK Baník Most 30-19 (11-8)

A tabella élmezőnye 18 fordulót követően: 1. Nagymihály 33 pont, 2. DAC 29 pont, 3. Most 27 pont, 4. Kynžvart 27 pont, 5. Slavia 22 pont, 6. Písek 21 pont


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »