Vízbe fulladt egy férfi a Beregszászi járásban és Soós Kálmánra emlékezetek: július 5-i hírösszefoglaló

Vízbe fulladt egy férfi a Beregszászi járásban és Soós Kálmánra emlékezetek: július 5-i hírösszefoglaló

Vízbe fulladt egy férfi a Beregszászi járásban; Igazság, hitelesség, elvszerűség – Soós Kálmán emlékezete; Cigarettacsempészetet akadályoztak meg a tiszaújlaki határőrök; Joe Biden ismét nagyon zavartan és furcsán viselkedett; Európa-szerte az ukrán a legboldogtalanabb nép. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 5-én.

Július 4-én kijevi idő szerint 20 óra 1 perckor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy valószínűleg vízbe fulladt egy férfi. Az 1992-es születésű férfi fürdés közben fulladt bele a Tisza folyóba. A sürgősségi mentőszolgálat búvárai még keresik a holttestet.

Soós Kálmán bölcsességével, higgadtságával, szervezőkészségével és széles látókörével sokat tett a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola megerősítése, az itt kibontakozódó tudományos munka fellendítése érdekében. Igazi elkötelezett tudós ember volt, aki a tények tiszteletére tanította a diákokat. Egyben lelkes lokálpatriótaként is számon tartjuk őt, aki tudományos műveiben a vidékünkön élők küzdelmes életét, a reformáció térnyerését, a török majd a Habsburgok ellen vívott szabadságküzdelmeinket mutatta be.

Hírdetés

Kárpátalján a Tiszaújlaki határőrszolgálat munkatársai újabb cigarettacsempészetet akadályoztak meg. A határ menti területen felszerelt riasztóberendezés működésbe lépett, aminek köszönhetően sikerült megakadályozni egy újabb csempészkísérletet. Az ismeretlenek 1800 csomag cigarettát próbáltak a szomszédos Magyarországra átjuttatni, de amikor felfedezték a riasztóberendezést, elmenekültek.

Joe Biden, az Egyesült Államok demokrata elnöke a hétvégén ismét kínos pillanatokat okozott, mivel nem tudott válaszolni a riporterek kérdéseire, ráadásul olyan témában, amelyről nemrég részletes felvilágosítást kapott. Régóta fennáll a gyanúja annak, hogy a demokrata elnök időskori demenciában szenved, a tünetek pedig látszólag egyre csak erősödnek az idő múlásával, mindezt pedig a hétvégén történt események is megerősítik.

Ukrajna Európa legboldogtalanabb országává vált a globális boldogsági szint 2021. évi besorolása alapján. Ukrajnában a boldogság együtthatóját 4,9-re becsülték, míg Európában az átlag 6,4 pont.  A világon a boldogság pontszáma Afganisztánban (2,5) a legrosszabb. Európa legboldogtalanabb országában, Ukrajnában a kormányban tapasztalható korrupció továbbra is nagy közéleti probléma.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »