Zelenszkij: Ötéves mandátumom még nem ért véget

Zelenszkij: Ötéves mandátumom még nem ért véget

Ötéves mandátumom még nem ért véget – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Reutersnek adott interjújában. Emlékeztetett arra, hogy „öt éve” „a háborús állapot miatt” folytatódik.

„Nem tudom értékelni a munkámat. Ez nem etikus. Azt gondolom, hogy az oldalnézet mindig igazságosabb, ezért nem kívánok vitatkozni ezzel a véleménnyel” – mondta egy interjúban.

Zelenszkij hozzátette, örül, hogy egy olyan nemzet elnöke lehet, amely „nem húzza be a farkát“, és elfogadja az előtte álló kihívásokat. „Büszke vagyok arra, hogy Ukrajna elnöke lehetek, ez a hozzáállásom ehhez az öt évhez” – mondta.

Hírdetés

Peter Stano, az Európai Bizottság szóvivője is reagált az ukrajnai elnökválasztással kapcsolatos állításokra. „Ebben a helyzetben nem lehet választásokat szervezni. Lehetséges-e ilyen körülmények között összejöveteleket tartani a szavazóhelyiségekben? Az emberek azonnal Putyin támadásának célpontjai lennének” – mondta.

Stano szerint az ukrán közvéleménynek „nincs kétsége“ afelől, hogy ki a legitim elnökük. „Még nekünk (az EU-ban) sincsenek ilyen kételyeink. Az elnök Zelenszkij” – jelentette ki.

Hangsúlyozta: az ukrán alkotmány szerint az elnök az új megválasztott elnök hivatalba lépéséig gyakorolja hatalmát.

Reuters, Štandard.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »