Vezetőváltás a Lidl Magyarországnál

A Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke, Grósz Jenő szeptembertől a Lidl anyavállalatánál régiós igazgatói pozíciót tölt majd be, utódja Szlavikovics Zita lesz, aki jelenleg a Lidl Szlovákia igazgatóságának elnöke – közölte a vállalat az MTI-vel.

Hírdetés

A tájékoztatás szerint Grósz Jenő 2004-ben kezdte karrierjét a Lidl Magyarországnál, amelyet 13 éve vezet az igazgatóság elnökeként. Új feladatkörében több országért tartozik majd felelősséggel.
   
Szlavikovics Zita 2007-ben kezdett a vállalatnál, 11 évig dolgozott a Lidl Magyarországnál, majd több országban betöltött vezető pozíciói révén széleskörű nemzetközi tapasztalatokat szerzett.
   
A Lidl 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét Magyarországon, idén már 207 áruházzal van jelen és több mint 9000 munkavállalót foglalkoztat.
   
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Lidl Magyarország Bt. 973,5 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el a 2022. március 1-től 2023. február 28-ig tartó üzleti évben, míg az előző üzleti évben 748 milliárd forintot; adózott eredménye 25,2 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 33,3 milliárd forint után.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »