A Világosság református egyházi műsor június 30-ai ajánlata

A Világosság református egyházi műsor június 30-ai ajánlata

A Pátria rádióban vasárnap a 7.05-kor kezdődő műsor témái: ki az, aki bemehet a mennyek országába?, Sedivy László nyitrai lelkész zsidókat keresztelt, hogy életeket mentsen, önkéntesség a lelkész életében, elhunyt Iván István nyugalmazott zsigárdi lelkipásztor.

„Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!” – figyelmezteti hallgatóságát Jézus. A témáról Csonthó Aranka negyedi lelkipásztor fejti ki meglátását.

80 évvel ezelőtt kezdődött meg a zsidó lakosság deportálása a koncentrációs táborokba. Sedivy László nyitrai lelkész, hogy életeket mentsen, több száz zsidót keresztelt meg. Megpróbáltatásairól Fritz Beke Éva, a Kálvinista Szemle szlovák kiadásának szerkesztője emlékezik meg.

Mit jelent az önkéntesség egy lelkész életében? Külön lehet-e választani a szolgálatot és az önkéntességet? Révész Tibor esperest, zselízi lelkipásztort kérdezzük.

Hírdetés

Életének 74. esztendejében, 2024. június 24-én Iván István nyugalmazott zsigárdi református lelkipásztor visszaadta lelkét Teremtőjének. Rá való emlékezésül néhány gondolatot idézünk fel a 2012. szeptember 30-án a Világosság egyházi műsorban elhangzott igehirdetéséből.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya. A Világosság egyházi műsor másnap, 13.05 órakor ismét meghallgatható a Pátria rádióban, illetve az adás után az RTVS hangarchívumában is elérhető lesz.

A Pátria rádió műsorai az alábbi frekvenciákon érhetőek el: 89,6 MHz Pelsőc, 91,4 MHz Somorja, 98,0 MHz Losonc, 98,3 MHz Kékkő, 98,7 MHz Érsekújvár, 98,9 MHz Pozsony, 102,4 MHz Szenc, 105,8 MHz Szepsi, 105,9 MHz Rozsnyó.

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »