Ünnepel a szállodaipar

Ünnepel a szállodaipar

Életet lehel a tél végi holtszezonba a holnap kezdődő négynapos hosszú hétvége, amikor 80-90 százalékos foglaltsággal számolhat a magyarországi hotelek többsége. Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak elmondta: az egy hete tavasziasra fordult időjárás nyomán megugrott a foglalási kedv.

Húsvétkor valószínűleg telt ház lesz, de a következő napok vendégforgalma is szépen mutat a hosszú hétvége nélkül nehezen értékesíthető márciusban. A téli hónapokban nehezen aktivizálható belföldi turizmusra a visszajelzések szerint rendkívül jól hatott a Magyar Turisztikai Ügynökség forgalomélénkítő kampánya, amelyet a szállodaszövetséggel és a fürdőszövetséggel közösen hirdetett meg január közepén Téli feltöltődés címen – jelezte Könnyid László.

A Szallas.hu legutóbbi előrejelzése szerint a mostani hosszú hétvégén Budapest, Eger és Hajdúszoboszló lesz a legnépszerűbb célpont, a legkedveltebbek a négycsillagos wellness-szállodák. A szállásfoglaló oldal adatbázisa szerint átlagosan 52,6 ezer forintot költenek az utazók a hosszú hétvégén, a SZÉP-kártyával pihenők viszont 67,5 ezer forintot.

A tipikus vendég hosszú hétvégén 2,3 éjszakát tölt a szálláson, az átlagos vendégszám 2,9 fő, vagyis a családok is szívesen útra kelnek.

A csapadékos és fagyos hétvége is a wellness és a zárt téri programok felé tereli majd az ünnepi vendégforgalmat, de szállásfoglalás lemondására okot adó időjárás nem várható. Könnyid László szerint a piaci verseny következtében jelentősen enyhülnek, illetve rugalmasabbak a hotelek lemondási feltételei is.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »