Új gócpont egy nyitraszucsányi szociális intézetben

Új gócpont egy nyitraszucsányi szociális intézetben

A pénteki tesztek eredményeképpen a Privigyei járásban 46 fertőzöttet regisztráltak, a higiénikusok egy új fertőzésgócot is találtak, egy nyitraszucsányi (Nitrianske Sučany) szociális intézményben.

A területi egészségügyi hivatal munkatársa, Zuzana Tornócziová tájékoztatása szerint a pénteki esetszám nagyrészt a korábban azonosított fertőzöttek kapcsolatai közül kerültek ki. Mint a TASR hírügynökségnek elmondta,

az első hullám idején nem regisztráltak olyan eseteket, amikor egész családok fertőződtek volna meg, ezúttal több ilyen történt.

A Privigyei járásban további fertőzötteket azonosítottak, akik Lengyelországból, vagy Ukrajnából érkezett „importvírussal” fertőződtek meg.

A területi egészségügyi hivatal tájékoztatása szerint

Hírdetés

egy új gócpontot is felfedeztek, mégpedig teljesen véletlenül.

„Egy személy a bajmóci kórházban várt orvosi beavatkozásra, és miután elvégezték nála a koronavírus-tesztelést, derült ki, hogy pozitív esetről van szó. Ezután a nyitraszucsányi szociális intézmény minden egyes munkatársát letesztelték, és kiderült, hogy 10 dolgozó fertőzött” – mondta el Tornócziová.

Miután megérkeztek a pénteki tesztek eredményei,

szombaton az intézet 36 kliensénél is elvégezték a koronavírus-tesztet. Az eredményre jelenleg várnak.

„Az intézetben természetesen elvégezték a kötelező teendőket, fertőtlenítették az épület belső tereit, a személyzetet pedig kioktattuk, hogyan kell eljárni a jövőben. Az intézményt 10 napra karanténba zártuk” – tette hozzá a területi közegészségügyi munkatárs.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »